29 Ocak 2010 Cuma

Thor #606 - "Nihayet, biraz aksiyon!"

Thor #605'te en son neler olup bittiğine değinmiştik, macera bu sayıda da kaldığı yerden devam ediyor.


İlk olarak konuyla bağımsız olmak üzere şunu söylemek istiyorum, Billy Tan'ın Thor'u Olivier Copiel'in Thor'undan fersah fersah ötede, bize proteinle beslenmiş Germanik bir genç irisiyle değil de, savaşta ve kanda pişmiş Nordik bir tanrı ile karşı karşıya kaldığımızı hissettiriyor. Bir şu çizime bakın;


Bir de şuna;

 

İlkinin yanaklarını sıkar, ikincisini yolda görsem kaldırım değiştiririm, ne büyük talihsizlik; oysa ki Michael Straczynski'nin hikayesinde Thor çok karanlık anlar da yaşadı, ama bu çizim yüzünden hep "Acaba biri Lolipop verip kandıracak mı?" diye korktuk durduk. Neyse, biz konumuza dönelim.

Thor geri dönmüş durumda, v3'ün ortalarında Asgard'dan sürgün edilen Thor ( eğer seriyi okumadıysanız bunu muhakkak takip etmelisiniz, Thor v3'ün başlangıcından neredeyse sonuna kadar anlatılan uzun ve kapsamlı bir hikaye bu ) Doctor Doom ile Asgard halkı arasında yaşanılan sürtüşmeye müdahil olmak için Latveria'ya geliyor, ve Doom'un tuzağına düşerek Destroyer zırhını ( ki bunun da gizemini birazdan açıklayacağım ) aktif hale getiriyordu. 

Tamaam, Destroyer ile bir kaç defa karşılaşmıştık, hakkında bildiğimiz şeylerden bazıları Odin'in kendisi tarafında üretildiği , içinde bir ruh olduğu müddetçe aktif olabildiği ve neredeyse tamamen "Yokedilemez" olduğuydu. Hatta serinin başlangıcında Thor Destroyer zırhının içerisinden Balder'in ruhunu söküp alıyor, ondan sonra da zırhı bir daha görmüyoruz.

Sürpriz, Doctor Doom bu zırhın içerisinde karşımıza çıkıyor, ruhen değil , fiziken girerek üstelik! Buradan sonrası aksiyon, reaksiyon ve çözülme şeklinde gerçekleşiyor. Destroyer zırhının yokedilemez olduğunu bilenler benim gibi Thor #605'in sonunda endişelenmiştir belki, ama bu sayıda rahatlıyorlar.

Sayının -bana göre- en büyük handikapı, Dark Wolverine : Siege'de koca bir orduya karşı koyduğunu gördüğümüz Asgard halkının Doctor Doom Thor ile meşgulken Doom'un Android-Asgardlıları ile başedememiş olması oldu. Yani, kaç aydır Latveria'dasınız, kaç kişi ölüp Doom tarafından dönüştürüldü de, dönüp size saldırıyorlar? Asgardlılar için bu çok ufak bir tehdit olmalıydı, bence bu kısmındaki denge biraz sorunlu.

Ne sayının nihayetinde, beklediğimiz ana kavuşuyoruz. Siege, Thor serisine doğru yaklaşıyor. Eh, olması gereken de bu zaten, Siege #1, Siege : Embedded #1, Avengers : The İnitiative #32 ve Dark Wolverine #82'de zaten Siege ile bu kadar haşır neşir olmuşken, crossover'ın amiral gemisinde eğlenceli bir şeyler görememek kötü olurdu.

Sayı eğlenceli , en azından #605 kadar kısır değil, bu sebeple de üç yıldızı hakediyor.

Hiç yorum yok: