29 Eylül 2011 Perşembe

Yeni 52'de neler oluyor! - Animal Man #1

Buddy Baker'ı tanıyor musunuz? İlginç bir kaza sonucunda tuhaf bir güç kazanır bu şahıs, ilk önce sadece yakınlarında bulunan hayvanların özelliklerini kopyalayabiliyordu; ilk dönem hikayeleri bu yüzden çok eğlencelidir : Etrafı gangsterlerle sarılıyken birden ağaçların arasında bir tavşan görür , hop, hoplaya zıplaya kaçmaya başlar.


DC'nin eski karakterlerini genç ingiliz yazarlara emanet ettikleri bir dönemde ( Alan Moore'un Swamp Thing'i ve Neil Gaiman'ın The Sandman'ı yeniden yarattığı dönemde) Grant Morrison'un payına Baker düştü, ve Morrison'un topu bildiğimiz süper kahraman kavramının dışına atmasıyla hem evli, hem çocuklu, hem aktivist, hem de süper kahramanlık yapmaya çalışır bir hale geldi. Bir de baktık, okuması büyük keyif veren bu seri bir süperkahraman hikayesi anlatmaktan ziyade normal bir hayat sürmeye çalışmasına rağmen sürekli başına tuhaf şeyler gelen, vejeteryan olup hayvan haklarını savunmaya başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Animal Man'in Morrison dönemlerinin ciltleri hardcover olarak basıldı, bu güzel günleri yakalamak için geç kalmış sayılmazsınız.

Bu harikulade karakterin Yeni 52'deki izdüşümüne baktığımızda DC'nin -artık bir politika olduğunu düşündüğüm- Vertigo konseptini orjinal evren içerisinde eritme stratejisi doğrultusunda son derece karanlık; ve bir o kadar da sarkastik bir tarz yaratılmış olduğunu görüyoruz. Buddy Baker; bir yandan aile babalığı müessesesinin getirdiği yükümlülüklerle boğuşurken bir taraftan da Animal Man olmaya devam etmek mi istiyor, yoksa kariyerini sinema ve aktivistlik üzerine mi kurmalı bu konuların mücadelesini veriyor. Tam da Morrison'un olmasını istediği gibi, bir "Everyman", tüm kainatı kötülerden kurtarmak yerine hayvan hakları için mücadele vermenin doğru olacağına inanıyor.

Jeff Lemire'in yeni 52'deki iki dergisinden biri olan Animal Man, ( ikincisi Frankestein , Agent of S.H.A.D.E ) Buddy Baker'ın kaldığı yerden devam etme konusundaki isteğiyle ve Travel Foreman ile Dan Green'in kusursuza yakın işçiliğiyle raflardan size göz kırpıyor , aman siz siz olun; Lemire'in Superboy'daki fecaat işleri sebebiyle seriden uzak durmak gibi bir hata yapmayın. ( :) ) Ayrıca, kapağı bile tek başına o kadar güzel ki, zaten görürseniz gözden kaçırmayacaksınızdır.

Hiç yorum yok: