22 Kasım 2011 Salı

Yeni 52'de neler oluyor! - Stormwatch #1





Yeni 52'de Superman/Batman döngüsünü kırmaya çalışıyorum, yayın politikaları da buna imkan verecek şekile geniş olduğu için okuyabilecek/inceleyebilecek ilginç dergilere rastlıyoruz : Stormwatch da bunlardan biri.













İlk olarak Image Comics bünyesinde Wildstorm etiketiyle yer alan Stormwatch, Birleşmiş Milletler sponsorluğunda dünyayı dış tehditlere karşı savunan bir örgütün hikayesini anlatıyor; yeni 52 kadrosu biraz daha revize edilmiş halde, mesela milyonların sevgilisi yeşil marslımız J'onn J'ozz artık bu ekipte de mücadele ediyor.

Peki bu arkadaşlar, yüzlerce yıldır dünyayı uzaylılara karşı koruyorlarsa, Superman nasıl dünyanın ilk Süper kahramanı oluyor diyorsanız, aşağıdaki cevap yeterli olacaktır herhalde;


Peki hikaye ne durumda derseniz, klasik bir dünya dışı tehdit noktasından hareket ediyor olsa da, olayı beklenmedik ölçüde renklendirebilecek karakterler mevcut ; -henüz bu kimliği tam olarak kabul etmemiş de olsa- Authority'nin Superman'a cevabı olan Apollo'nun DC evrenine dahil edilmiş olması bir çok okurun uzun süredir beklediği "Peki ya Superman ilham kaynağı olduğu karakterlerden biriyle -Sentry, Plutonian ya da Hyperion gibi- karşı karşıya gelirse ne olur? sorusunu daha da heyecanla yinelemesine sebep olacak. Manipülasyon marifetiyle yaratılmış da olsa, aşağıdaki kareyi görmek isteyecek çok insan vardır;

Hikayeye Authority tayfasından Midnighter'ın da dahil olmasıyla şenlik büyüyor.

Marvel'ın geçtiğimiz yıllarda denediği S.H.I.E.L.D ve S.W.O.R.D gibi hikayelere ilham kaynağı olduğunu düşündüğüm Stormwatch serisi, DC evreniyle bütünleşebilmek için favori süper kahramanlarımızdan bazılarına oldukça sert çarpacak gibi görünüyor. Bence siz de bu kaynaşmayı gözlerinizle görmek için orada olmalısınız. Seriyi şimdilik Doctor Who yazarı olarak tnaınan Paul Cornell yazıyor, Thanos Imperative'in çizeri Miguel Sepulveda çiziyor. Uyarmadı demeyin, Sepulveda'nın anatomiyi komik bir açıdan ele alan perspektifi, bazı okurlarda yer yer sıkıntı ve tıkanma yaratabilir. Evrensel komplolardan ve tüm ağırlığın perde arkasından dünyayı korumaya çalışan bir avuç insanın üzerine yıkılmasını izlemekten keyif alıyorsanız bunu gözardı edebilirsiniz bence.

Hiç yorum yok: