29 Kasım 2011 Salı

Yeni 52'de neler oluyor! - Green Lantern : New Guardians #1






Ortadoğu'da petrol biter, Avrasya havzasında doğalgaz biter, Kaddafi rejimi bile bitti ama DC Comics'in birbirinden ilginç karakterleri bir türlü bitmiyor. Bunlardan biri de Kyle Rayner isimli arkadaşımız, bahtsız mı desek, şanslı mı desek, kendisi hakkında nasıl bir tanımlama yapmamız gerekli bir türlü bulamadık.











Hal Jordan'ın aklını kaçırıp tüm Green Lantern Corps'u ve Guardians of the Universe'ün neredeyse tamamını yoketmesinin ardından kalan tek Guardian olan Ganthet taa dünyaya kadar gelip ressam Kyle Rayner'ı bulmuş , kendisini korkusuz olduğu için değil; korkuyu tanımlayıp altedebildiği için yeni Green Lantern olarak seçmişti. İşte bu noktanın ardından Kyle'ın başına gelenler, bişmiş tavuğun başına gelmedi desek yeridir:

İlk olarak kendisine süper kahraman olma konusunda ciddi anlamda yardımcı olan kız arkadaşı, Major Force tarafından öldürülerek buzdolabına konuldu. Bu olay Green Lantern v3 #54'te yayınlandığında öyle büyük olay oldu ki, çizgi roman dünyasında Gail Simone etrafında toplaşan bir Womens in Refrigerators insiyatifi bile kuruldu. İnsiyatif, o günden bugüne çizgi roman dünyasında kadın istismarını ifşa etmekte. (heh, son yıllarda biraz ağırdan alıyorlar tabii.)





Ardından Oblivion adlı dünya dışı bir varlık Kyle'ı kendisine host olarak seçti, tam bu geçti derken Ion oldu, ardından Green Lantern'ların meşale taşıyıcısı, bayrak taşıyıcısı oldu, Hal Jordan geri dönünce tenzil-i rütbeye uğramış gibi oldu. Son zamanlarda bir defa Parallax oldu, artık daha da bir şey olmaz diyorduk ki önünü alamadık; Honor Guard oldu .

Green Lantern : New Guardians da Kyle'ın ilk versiyondakiyle -neredeyse- aynı origin hikayesiyle açılıyor, tek fark daha önceki sefer Kyle'ı GL olmak zorunda olduğuna ikna eden Ganthet'in yeni GL'ye beklemediği çabuklukla kavuşması neticesinde "It would seem I choose well" demesi oluyor. Daha sonra günümüze geliyoruz, Farklı sektörlerde bulunan bir Sinestro Corps üyesinin , bir Red Lantern'ın ve bir Star Sapphire'in yüzüklerinin yeni bir kullanıcı tercih etmek için onları terk ettiğini görüyoruz; tüm yüzükler aynı sektöre doğru uzanıyor : 2814. sektöre. Bu da güzide dünyamızın bulunduğu sektör oluyor. Biraz sonra anlıyoruz ki, Duygu Spektrumunda yer alan tüm yüzüklerden birer adet kullanıcısını terkederek bu sektöre yönlenmiş.

"Acaba kime yönlenmişler?" diyecek okuyucularımı ilk paragrafı tekrar okumaya davet ediyorum. Bugüne kadar yaşamış en talihsiz Green Lantern kimse, tabii ki ona. Kyle Rayner'ın tüm yüzükleri karşısında gördüğü an yüz ifadesini görmelisiniz, ve tabii ardından yüzüklerin orjinal sahiplerini öfke krizleri içerisinde karşısında gördüğü an sahip olduğu yüz ifadesini de! Dergi, hem size ikinci sayısı itibariyle yüzüklere ulaşmaya çalışan acaip acaip uzaylıların yağlı kazık benzeri mücadelesini vaadediyor; hem de Kyle Rayner'ın aşağıda bir benzerini görebileceğiniz kimsenin aklına gelmeyen tasarımlarını takip etme şansını.

"Bir insan, hayalgücü neticesinde böyle kaslı inşaat işçileri yaratmaya utanır herhalde, sende hiç mi utanma yok Ey Kyle!"

Açık konuşmak gerekirse, Rayner hiçbir zaman favori Green Lantern'ım olmadı, hatta Grant Morrison'un JLA'sındaki tuhaf halleri, Wonder Woman'a "hanımefendi" diye hitap etmesi filan oldukça komik gelmişti. Ama New Guardians, Kyle'a -önceki versiyon- Green Lantern Corps gibi sıkıcı olmayan bir dergide fırsat vermesi için önemli. Açılın biraz, açılın, adam hava alsın, eminim biraz kendine geldiğinde hepimizin ağzının payını verecektir!

Hiç yorum yok: