17 Kasım 2011 Perşembe

Yeni 52'de neler oluyor! - Green Arrow #1





Green Arrow'u sever misiniz? Son bir iki yıl içerinde başına gelmeyen kalmayan -tüm parasını kaybetti, şehrinin yarısını kaybetti, oğlunun yarısını kaybetti, torununu kaybetti, itibarını kaybetti- bu güzide kahramanımızı düşününce , aklına ister istemez aşağıdaki karşılaşma gelen herkes; DC Comics sizden Oliver Queen'e yeni bir şans vermenizi istiyor. Ve bizden ilk olarak şu iki notu düşmemizi rica ettiler - Dan DiDio dün gece münasebetsiz bir saatte bizzat aradı- ; Hayır, Green Arrow'un iyi arkadaş olmaları dışında Green Lantern ile bir alakası yok. Hayır, Green Arrow bir yüzük takmıyor.





Evet, Oliver Queen kıçını yapraklara silmese de, okunu ve yayını elinden bırakmaya pek de niyetli değilmiş gibi görünüyor. DC'nin de Oliver'ı düştüğü kuyudan çıkarmak istediği aşikar; olayın sorumluluğunu George Perez ve Dan Jurgens gibi efsane bir ikiliye teslim etmiş olmalarından bu sonuca varıyorum. Bu iki arkadaşın, Teen Titans ve Death of Superman da dahil olmak üzere bildiğimiz bir çok harika çizgi romanda imzası var, Green Arrow serisinin geri kalan kısmında Jurgens'in çizimlerini çinileyecek olan Perez Crisis on Infinite Earths serisinin de tamamını çizmişti. Bu durum benim gibi Klasik/Modern çağ arası çizgi roman çizimlerini seven kişiler için bir kutsanma iken, daha Modern/Marvel tarzı çizimlerden keyif alan kişiler için bir uyarı niteliğinde, ikinci gruba dahilseniz Jurgens'ten hiç hoşlanmayacaksınız demektir.


 İlk grup dergiyi muhakkak okuyup kendi yorumunu yapacaktır zaten; ben olan biten şeyleri kısaca ikinci grup için özetleyeyim : DC Comics bildiğimiz endüstri zengini Oliver Queen'i Q-Core isimli -Q-Phone,Q-pad gibi aletler yapan- bir firmanın vizyoner CEO'su haline getirmiş, geceleri de yanına türlü türlü okları alıp kötü adam avlamaya çıkmakta. Buraya kadar bir sıkıntı yok, eh; karakterin eski Robin Hood-esque halinden kurtarılıp biraz daha Ultimate Hawkeye-616 Hawkeye gibi bir hale büründürülmesinde de sorun yok.

Sanırım sorun, cihaz-teknoloji bazlı kahramanlara ilişkin konseptin pek de değişmiyor olmasında gizli. İşte bu yüzden okurken sıkılabiliyor, gelecekte olan olayları çok da merak etmiyorsunuz. Düşünsenize, Oliver Queen hem çok zengin, hem güzel bir hayatı var, hem çok başarılı bir kahraman, ve geceleri çıkıp suçlularla savaşıyor.



Yapmayın, Batman bile bu saçma döngüyü kırıp farklı yollar denemeye çalışalı onyıllar oluyor. Neden daha farklı bir yol denemiyorsunuz, Oliver belediye başkanlığı yaparken bile ilginç olaylar yaşayabiliyordu, şimdi ne olacağı kabak gibi ortadayken bu dergiyi neden almaya devam edelim ki? Güzel başlayan çizgi romanları düşünüyorum, ilk sayısında Magneto karşısında lime lime olan X-Men gibi, ilk sayısında Lizard tarafından parça parça edilen Spider Man gibi, ilk sayısında Superman'in Green Lantern ile yerleri sildiği bir son sayfayla hepimizi tokatlayan Justice League gibi, gerçekten; Green Arrow'u almaya neden devam edeyim ?

Umarım bu sorunun cevabını ikinci sayıda alabiliyoruzdur; o güne kadar benimle bu sayı arasında sadece aşağıdaki hoş Marvel/New Warriors/Stamford Incident referansı kalacak sanırım;

 Yemin ederim artık okundan buz bombası ya da usb stick atan adamlar görmek istemiyorum, Jurgens ise Perez işin içinde olsa dahi.

Hiç yorum yok: