2 Aralık 2011 Cuma

Yeni 52'de neler oluyor! - Deathstroke #1




Adınızın Marv Wolfman olduğunu düşünün, ve çizgi roman endüstrisinde işlerin ciddiye bindiği günlerden itibaren çalışmaktasınız. Blade, Bullseye, Nova, Terrax, Doctor Light ve Tim Drake gibi Çizgi romanın altın çağının sonrasında ortaya çıkmasına rağmen bugün kendisini ispatlayabilmiş karakterler yaratmış; insanların sadece klasikleşmiş kahramanları değil, iyi tasarlanmış kahramanları da takip ettiğini ispat etmişsiniz. DC Comics için George Perez ile birlikte Crisis on Infinite Earths hikayesini yazıp, evrenlerini toparlamalarına yardımcı olmuşsunuz. Marvel ile daha sonraları Blade filmi üzerinden mahkemelik olmuşsunuz ama, sektörde hala çok iyi durumda olan bir itibara sahipsiniz.






Bir gün, bir karakter daha yaratıyorsunuz, DC Comics'in çok iş yapan dergisi Teen Titans'ın 2.sayısında kötü adam olarak görülen bu paralı asker öylesine tutuyor ki, kısa süre içerisinde daha sık görünmeye başlıyor. Büyük kötü adamlar içine girdikten sonra 1991'de kendi dergisine kavuşuyor, bu dergide de 60 sayı içerisinde zaman zaman anti hero'ya uzanan performanslar sergiliyor, DC Comics'in hemen hemen tüm eventlerinde boy gösterip, büyükbaşlar dahil olmak üzere bir çok kahramana kafa tutuyor. Herşey çok güzel.

Fakat siz bu karakterin kendi dergisinin hazırlıklarını yaparken, Rob Liefeld isminde bir dangalak çıkıyor; Fabien Nicenza ile birlikte New Mutants dergisinde çalışan bu arkadaş sizin karakterinizin -neredeyse- birebir aynısını çizerek, onun bir parodisini yaratıyor. İsmini çalıyor, görünüşünü çalıyor, özelliklerini çalıyor, bunun üzerine karakterin parodi haline gelmesini garantilemek için asla stabil olmayan bir ruh hali ekliyor, ortaya Deadpool çıkıyor. Ve Deadpool, Rob Liefeld'in ayak çizebildiği belki de ilk karakter olarak, sizin yarattığınız ve aslında tüm bu tantananın başlangıç noktası olan Deathstoke'un popülerlik anlamında üzerine çıkıyor.

"Tüm dangalaklıkları bir yana, bir de böyle bir tipi var bunun.."

Siz, Deathstoke adlı harika karakterin yaratıcısı olan Marv Wolfman olsaydınız, Rob Liefeld'e ne yapardınız?

Bu konuda muhtelif cevaplar verilebilir herhalde ama Wolfman efendi adammış, konunun pek üzerinde durmamış. Herhalde Liefeld çok canını sıkarsa onu herhangi bir tıp fakültesinin Anatomy-101 dersine kilitleyip kurtulabileceğini düşünmüştür.

DC Comics, Yeni 52 ile birlikte Wolfman'ın harikulade karakteri Slade Wade'e tekrar kendine ait bir dergiye sahip olma şansı veriyor. Deathstoke #1, çizgi roman dünyasnın yeni çocuklarından Kyle Higgins'in hikayesiyle 52 ve Amazing Spider Man'de yaptığı işlerden tanıdığımız Joe Bennett'e emanet olarak denize açılıyor. Denize açılıyor; biraz geç bir tanımlama olmuş olabilir; çünkü Deathstoke DC'nin evren değiştiren event'i Flashpoint'te bir korsan olarak tasvir edilmişti.

Çok da büyük bir sapma sayılmaz, yaptığı işte başarılı bir askerken kullandığı bir serum neticesinde insan üstü meziyetler kazanan bu arkadaşımız, paralı askerlik yaparken yaşadığı talihsiz bir aile meselesi neticesinde tek gözünü kaybetmiş; böylelikle kostüm giyip Nick Fury eye-patch'i takan bir Captain America eskisi gibi görünmekten renkli bir kıyafet ile kurtulmuştu. Abartıyorum, serde Nick Fury'lik yoksa bile korsanlık var; bu kesin.

Zaten Wade'in ilk sayıdaki aksiyonları da, herhangi bir ahlaki güdü doğrultusunda davrandığı yönünde içaçıcı değil. Aksiyon ve altmetin belki biraz zayıf, ama bir sayı için şans vermek böylesine görkemli ve rol çalıcı -bildiğiniz bir çok karakteri madara etmişliği mevcut kendisinin, böyle büyük anlarından biri için Identity Crisis okunabilir- bir karakter için bu çok da zorlayıcı bir tahammül olmaz. Kesinlikle takip edilmeli. En azından Deadpool kadar.


Hiç yorum yok: