29 Ocak 2010 Cuma

Ultimate Comics : Enemy #1 - "Uh, Ultimate Marvel Evreninde Herşey Değişiyor..."

"...Hem de kim bilir kaçıncı defa?"


Ultimate Marvel evrenini takip ediyor musunuz bilmiyorum , gerçi şöyle bir bakınca takip edebilecek çok bir şey de kalmadı; Ultimatum her çizgi roman yayıncısının bir gün muhakkak yapmak istediği bir şeyi yapıp tüm evreni tarumar etti ;bugüne dek şahitlik ettiğim tek gerçek kökten değişim sonucu Ultimate Fantastic Four, Ultimate X-Men, Ultimates dergileri ağır zaiyatlar vererek yayın hayatına veda ettiler. Magneto, Cyclops, Dr. Strange, Wolverine, Hank Pym, Daredevil gibi karakterler cavlağı çekince , orada bir ferahlama bir boşluk oldu tabii ki.

Marvel gördüğüm kadarıyla o boşluğu dört koldan doldurmaya çalışıyor. İlk koldan Ultimate Comics : Avengers ile Red Skull kartını kullanıyorlar, Captain America kısa Ultimate ömründe ikinci defa kaçak konumundayken ekip War Machine, Yeni Wasp, Nick Fury ve Nerd Hulk'un katılımıyla ayakta durmaya çalışıyor. İkinci koldan Ultimate Comics : X geliyor, bunun da Preview'larından anladığımız kadarıyla ilk yıldızı Wolverine'in oğlu. Üçüncü kol , Ultimate Comics : Armor Wars ile kayıp zırhlarının peşine ( kim bilir kaçıncı defa) düşen Tony Stark geliyor, az çok keyifli bir seri.








Mevcut rezil haliyle - ki gerçekten böyle düşünüyorum - Ultimate Comics : Spider-Man'i bu çabalar arasında samıyorum, bana göre olsa olsa ciddi bir aşağılama olabilir bu seri. Allah aşkına, bir daha şu toparlak yüzlü Spider-man'i göstermesin bize kimse, sol tarafta Peter Parker'ın bağırdığı gibi bağırıyorum! Hakikaten Yapmayın!






Dördüncü koldan saldırmakta olan seri ise, ilk sayısı bu hafta yayınlanan Ultimate Comics : Enemy. Tanıtım tagline'larında bildik laflar görüyoruz, "Ultimate evreni asla aynı olmayacak!" , "Karşılaşılan en büyük tehdit geliyor!" , "Canını seven kaçsın!" , ve işte yayınlanan ilk sayının kapağı; konsept "Nereye bakıyor bu adamlar?"























Bugüne kadar Ultimate evreninde karşılaşılan kötü karakterleri ( en azından en büyüklerini ) şöyle bir sayalım; Thanos, Annihilus, Magneto, Dormamnu, Green Goblin, Doctor Doom, Galactus (allah aşkına, galactus!). Şimdi ise karşımızda macun benzeri bulunduğu yere yapışan, (çok hayret verici bir şekilde) Nick Fury ile kişisel bir hesabı olan ayaklı bir C-4 tarlası var. Seri, ne yazık ki gelecek vadetmiyor.

Marvel, Ultimate evrenini gözlerimizin önünde öldürüyor. Red Skull'lu Ultimate Avengers bile bu evreni uzun süre kurtaramayacak gibi görünüyor, serinin satış rakamları açıklanmaya başladığında bunu daha net göreceğiz ama; bana pek dayanmayacak gibi geldi.

Sorry dudes, Ed McGuiness kapağı bile bu sayıyı bir yere götürmüyor bence. Waste of Time.

1 yorum:

angels_demos dedi ki...

merhaba, blogunuz ile ilgili benimle angelsdemos@gmail.com adresinden iletişime geçerseniz sevinirim.Sizin için daha iyi olabilir.