24 Aralık 2009 Perşembe

Thor #605 - "Bana yuğarıdan bağmasın!"

Herkesin en sevdiği kahramanlar listesinde kendine rahatlıkla yer bulabilecek bir arkadaşımız Thor. Gerek Earth-616 evrenindeki soylu duruşu, gerekse Ultimate evrenindeki asi eko-anarşist bakış açısıyla günümüz çizgi roman okurları tarafından sevilmeye çok müsait, üstelik bu kadar sevimli bir karakterden beklenmeyecek kadar da güçlü.

Thor V3'te gelişen olaylar neticesinde Asgard'dan sürgün edilmesine rağmen, halen Asgard orijinli en güçlü karakter olmayı sürdüren Thor, nihayet bekleneni yaparak Doctor Doom'un karşısına dikiliyor.

 Marvel'ın bir sonraki büyük event'i olan "Siege"'in şu an hüküm sürmekteki Cabal'ın iki mensubu tarafından oluşturulan bir "Asgardian Stamford Project" olduğu gözönüne alınacak olursa, Thor serisinde şu anda yaşanmakta olan herşeyin önümüzdeki ocaktan itibaren belirsiz bir süre -en az üç ay- devam edecek olan seriyi etkileyeceği söylenebilir. Thor, zaten ilk sayıdan itibaren takip edilmesi gereken bir seriydi, halen de bu çekiciliğini koruyor.

Thor #605'te Thor, Loki tarafından Latveria'ya taşınmaya ikna edilen Asgard halkı ve Doctor Doom arasındaki "sürtüşmeye" nihayet katılma kararı alıyor, zaten Thor #604'ün sonunda kendisini çekiciyle Doom'un tepesine doğru inerken görmüştük.

Bu sayıda da,

evet, bu sayıda hiçbir şey olmuyor. Thor geliyor, bir kaç çekiç darbesi, son üç sayıda gözümüzün önüne sokulmakta olan bir gizem açığa çıkıyor, ve sayı bitiyor.

Büyük hikayeler başlamadan önce bu tarz sayılar hazırlayıcı nitelikleriyle zorunlu oluyorlar, bunun farkındayım ama sayıyı okuduktan sonra gerçekten ilk defa birkaç sayfa atlayıp atlamadığımı merak etmek için baştan baktım. Hayır, atlanan hiçbir şey yok, Thor #605 bize Thor #606'nın girizgahını vermekten başka bir şey yapmıyor.

Eksik olmasın, bize verdiği iki şey daha var; eski bir atasözünü, Thor için "hatasözü" haline getirerek hatırlatıyor; "Öfkeyle kalkan zararla oturur, Latveria'da bile." İkinci nokta ise, Doctor Doom'un onu bu kadar seviyor olmamıza rağmen ne kadar kompleksli bir karakter olduğu :




Huh.











Bence dergiyi okurken S.O.D'den herhangi bir şarkıyı dinleyebilirsiniz, neticede onlar oldukça kısa oluyorlar.

Hiç yorum yok: