16 Kasım 2011 Çarşamba

Yeni 52'de neler oluyor! - Justice League Dark #1






Uzuuun aralar veriyor olsak da -Ee, bu hayatta gerekli olan hemen hemen herşeyi bilmemize rağmen biz de insanız, şaşırtıcı değil mi?- hiç kapanmayan sol gözümüz çizgi romanların üzerinde gezinmeye devam ediyor; Sauron gibi yağmayacak bir parça bulduğumuz an affetmiyoruz.








İtiraf etmek gerekirse görüşlerimizi sizin sorularınız da yöneltiyor, son zamanlarda hakkında en çok merak objesiyle karşılaştığımız seri Justice League Dark oldu. Biz de böyle olunca bir kurcalayalım dedik.

Meğer karşımızda hiç de yabancı yüzler yokmuş, DC Evreninin en önemli boşluklarından birini kapatmak hem çok tanıdık, hem de çok sevdiğimiz isimlere düşmüş.

Efendim, Justice League Dark bir doğaüstü olaylar ekibi, DC'nin boşluklarından biri olarak kastettiğim de buydu; Shadowpact belki büyü temelli karakterlerin buluştuğu bir ekip olarak öne sürülebilir ama kısa ömürlü oldu, bunun dışında The Trenchcoat Brigade de Vertigo line'ına aitti, John Constantine de, Shade de.





JLD bu iki ismi Vertigo'dan çekip DC'nin ana evreni bünyesine dahil ederken Zatanna gibi harika bir karakteri de file çorap/mayomsu body ikileminden kurtararak ona yaşam alanı sunuyor. Önce bana hönkürecek erkek okuyucular ağızlarındaki salyayı silsinler, sonra yorumuma katılıp katılmamaya karar versinler; ben Zatanna'yı soldaki eski halinden sağdaki yeni haline getiren dergiye sırf bu yüzden saygı duyarım arkadaş:



"-Böyleydi.."
"-Böyle oldu, insana döndü.."


Çizgi romanda kadın sömürüsüne hayır diyelim, ve serinin diğer öğelerinden de bahsetmeye çalışalım; bildiğiniz üzere mevcut DC evreninin en güçlü kahramanı olduğu iddiasına kimsenin karşı çıkamayacağı Superman, aynı zamanda büyüye karşı ciddi zaafları olan bir karakter. CoIE öncesinde gezegenleri yerinden oynatabilen bu karaktere büyüye karşı da direnç vermek biraz abartı gelmiş olacak herhalde; böyle bir boşluk mevcut. Ve Superman'in liderliğindeki bir Justice League'in müdahale edemeyeceği olaylara müdahale edebilmek için kurulan bir ekip Justice League Dark, ekibe üye olan herkes Shade'in de dediği gibi yarı deli, hasarlı ya da kendisi için bile çok zararlı tipler. Ve bunun dışında bir özellikleri daha var; Zatanna Batman'e açıklıyor bunu; "Dünya seni kaybetmeyi göze alamaz.."

Evet, Justice League Dark ekibi üyeleri belki çok güçlüler, belki eşsizler ama dünya tarafından çoğunlukla gözardı edilen, "harcanabilir" görülen tipler. Bu da seriyi önümüzdeki günlerde daha da keyifli yapacak gibi.

Seri, sadece Madame Xanadu ve Shade'in hatrına, ya da sadece Constantine'in trençkot'una bakarak londra çamurunu ayakkabılarınızın üzerinde hayal etmek için bile okunabilecek bir seri. Bunun üzerine, Mikel Janin'in zaman zaman Frank Cho'nun dehasına öykünen çizim gücünü ve Shade : The Changing Man'i günümüzde tanıdığımız hale getirerek kendisini kimseye ispat etmeme lüksünü çoktan kazanmış olan Peter Milligan'ı da eklersek, bugün gidip gönül rahatlığıyla abone olabileceğiniz bir seri ortaya çıkıyor. Bence çok düşünmeyin, bu çok rastlanan bir fırsat değil.


Hiç yorum yok: