15 Haziran 2011 Çarşamba

Siz Sorun Biz Anlatalım - Phoenix mi, Galactus mu?

İki galaktik gücün karşı karşıya gelmesinden daha keyifli ne olabilir? Bir okuyucumuz sağolsun, bizi bu keyiften mahrum etmemiş; af konusuna takılmayın; biz affetsek Phoenix affetmez.




İki varlık hakkında da bilgimiz malum; Phoenix biraz daha tanrısal bir varlıkken Galactus evrenin kendi dengesini sağlayabilmesi için gezegenlerden beslenerek fazla büyümeyi engelleyen, (ve son yıllarda biraz daha açık bir şekilde ortaya koyulduğu gibi) Celestial adı verilen varlıkların gezegenlere bıraktıkları yumurtaları da gezegenle birlikte yok ederek sayılarının evreni yok edecek kadar artmasını engelleyen bir varlık. İkisi de saf kozmik güçten oluşmaktalar. Peki bu iki arkadaş hiç karşı karşıya gelmiş miydi? Tabii ki, Excalibur v2 #25' bakarsak, çok da denk olmayan bir eşleşme sonucunda Rachel Summers bünyesindeki Phoenix ile Galactus'un karşılaştığına şahit oluyoruz :



Buradaki mücadele Phoenix'in galibiyetiyle sonuçlanıyor, biraz daha kurcaladığımızda serinin yazarı Alan Davis bu sonucu " Bir Galactus / Phoenix mücadelesinin Phoenix sorununa bir nebze çözüm getirebilmek için editoryal baskı neticesinde seriye eklendiğini, aslında birbirine denk güçlere sahip olan ve evrenden enerji çekerek varolan iki güçten Phoenix'in galip getirilmesinin, yokederek enerji oluşturan Galactus'a karşı hayat enerjisinin sonsuz gücünün vurgulanması maksadıyla yapıldığı" şeklinde açıklıyor. Yani çok da temiz  bir skor değil. Kurcalamaya devam edelim.

Peki Dark Phoenix Saga'yı okudunuz mu? Jean Grey'in bedenindeki Phoenix, en güçlü dönemi içerisindeyken Shi'ar savaş konseyi tarafından bakınız nasıl yorumlanmakta:

Evet, kim galip gelir o kısmı çok net değil ama, Phoenix Force'un kainat için Galactus'dan daha büyük bir tehdit olduğu ortada. Galactus iş ile gezegen bazında ilgilenirken, Phoenix Force'un tüm kainatı yok etmesi mümkün.

Hiç yorum yok: