16 Haziran 2011 Perşembe

Siz Sorun Biz Anlatalım - Xavier Nasıl Sakat Kaldı?

İsmini vermek istemeyen bir okuyucumuz, bilmek istemediğimiz bir lokasyondan Formspring'imize şöyle bir kutucuk bırakmış :





Xavier hayatı dolu dolu yaşamayı seven, ruhu genç bir arkadaşımız olduğu için biyografı tarzında bir hayat hikayesi çok uzun sürebilir, zaten çok tarzımız da değil; o yüzden biz bu arkadaşın nasıl sakat kaldığı konusunda bir iki şey geveleyelim. İlk olarak, Charles Xavier ismiyle maruf ve Proffesor X şekliyle anılan bu tarama özürlü kardeşimiz, bir defa değil iki defa sakat kalıyor. Ve bu sakatlığı, toplamda aynı şekilde iki defa başından defedebiliyor (Tövbe Estağfurullah.)

İlk sakat kalma olayı, Uncanny X-Men #20'de yaşanmıştı. X-Men döneminde Deadly Genesis olarak adlandırılan dönemin öncesinde Himalayalar'da trip gezisintisi yapan Xavier, Lucifer adında bir uzaylıyla karşılaşıyor. İstilacı bir ırkın öncüsü olarak dünyaya gelen bu uzaylı (Gülmeyin) , türlü mücadeleler sonrasında bakın nasıl da sakat bırakıyor Xavier'i :

 
İlk dünyaya geldiğinde böyle talihsiz bir deneyimle karşılaştığından olsa gerek, bir daha iflah olmuyor Lucifer, ne kadar denerse denesin, dünya üzerindeki istila planını uygulamaya sokamıyor. 

Bir takım zamanlar sonra; Charles Xavier'in Shi'ar Kraliçesi Lilandra ile bir gönül ilişkisi yaşamasını takip eden dönemde, üstün Shi'ar teknolojisiyle bacaklarının tamiri gerçekleşiyor:

Daha sonraları iyileşmenin tadını çıkaramadan "Muir Island Saga" başlıyor, karşılaştıkları en güçlü düşmanlardan biri olan Shadow King'e karşı Uncanny X-Men #278 - #280 arasında mücadele ediyorlar, #280'de Xavier Shadow King'i hem fiziksel , hem de astral boyutta altedebilmek için bedenini biraz savunmasız bırakıp astral seyahate çıktığında bu açık Shadow King tarafından omurgasının sakatlanmasıyla cezalandırılıyor.



Velhasıl, başına ne gelirse gelsin seyahatten geliyor. Xavier'in bacakları tekrardan Xorn tarafından New X-Men serisinde iyileştirildi ve şu an bir problemi yok, ne zaman tekrar kıracak; onu bilmiyoruz. Ama aşağıda görülen durum bu aralar X-Men tayfasının baya canını sıkmaktaymış ;

Hiç yorum yok: