15 Haziran 2011 Çarşamba

Siz Sorun Biz Anlatalım - Magneto Wolverine'in Adamantium İskeletini Hangi Sayıda Sökmüştü?

Vakit kaybetmeden sözü okuyucumuza verelim, adam akıllı bulduğu ilk soruyu sormuş kendisi;

Cevap : X-Men #25'te. Ee, Çizgi Roman dünyasında kült olmuş bir konu hakkıda bu kadar kısa bir cevapla yetinmeyeceğim tabii ki, gerisinden de bahsetmekte fayda var.


"-Şşt, oğlum, hadi yapalım lan. Süper fikir bak."

Efendim, ister inanın, ister inanmayın Wolverine'in iskeletinin Magneto'ya söktürülmesi olayı, olayın geçtiği zaman olan 1992 senesinin X-Factor editörü olan Peter David arkadaşımızın yaptığı bir şaka sonucunda ortaya çıkıyor. Sıfatına yan tarafta ulaşabileceğiniz bu arkadaş ile dönemin X-Men editörleri arasında X-Cutioners Song event'i sırasında geçmiş bu muhabbet, David olayın absürtlüğünü belirtmek için "Oldu olacak Magneto'ya Wolverine'in iskeletini söküp çıkarttıralım" demiş, buna karşılık etrafındaki herkes uzun bir sessizliğe gömülünce de "Ulan tam da denyo gibi konuştuk" diye düşünmüştür herhalde ama; o esnada herkes "Ya fena fikir değil aslında" demiş olacak ki, Magneto'nun dönüş event'i olan bir sonraki Fatal Attractions'un hemen göbeğinde güzelim yepisyeni adamantium iskeleti söküvermişler.


Hem de tam beş yıllığına! Mortgage kredisi gibi uzun bu süre boyunca Wolverine arkadaşımız Osmanlı ordusundaki deliler gibi tekme tokat, yer yer kemik pençe şeklinde dolaştı, kendini aradı durdu. Sonuç mu, sonuç ne olacak, allem edip kallem edip geri soktular tabii o iskeleti oraya!

Olay da şöyle cereyan etti, tabii olayların bu noktaya gelmesinde Chris Claremont'un yeni X-Men serisinin 2.Sayısında Wolverine tarafından neredeyse öldürülme noktasına gelen Magneto'nun "Eeeeh yeter be." demesinin de etkisi var:

Ve sözkonusu yazarlar, Peter David'in "Siz manyak mısınız, bu adam iskeletinin sökülmesinden nasıl kurtulabilir?" diye sorduğunda "Ne olacak canım, Healing Factor'u var ya" diye cevap vermişler. Bravo diyoruz.

Hiç yorum yok: