4 Kasım 2010 Perşembe

Green Lantern #58 - "Kes, yapıştır. Beğenmedin mi, değiştir?"




Abartmadan söyleyebilirim, Green Lantern v4 Geoff Johns'un liderliğiyle son yıllarda en keyifle okuduğum seri oldu, 50.sayılarda zirveye çıkan tempo ve uzun süredir kurgulandığı ayrıntıların yerleştirilişi ile belli olan süreklilik seriyi normal aylık bir dergiden efsanevi bir "run" statüsüne yerleştirdi bile. Blackest Night gibi DC Evrenine yeniden liderlik tacını (kısa bir süre için bile olsa) getirmiş olan bir serinin Amiral gemisi olan Green Lantern dergisi , bana göre ne yazık ki Blackest Night sonrasında kan kaybetmekte. Böyle güzel bir Variant kapağa sahip olan dergi için kötü konuşmak istemezdim ama sanırım Green Lantern konusunda heyecanımı kaybetmeye başlıyorum.






Efendim, bildiğiniz üzere Blackest Night'ın ardından enteresan değişimlere sahne olan "Galaktik Kovboylar" taifesi üç değişik dergi üzerinden meramlarını anlatmaya başladılar, Green Lantern Corps ( ne yazık ki takip edemiyorum ) genel müfreze hikayeleri üzerine kuruluyken Green Lantern : Emeral Warriors Guy Gardner'in peşinde olduğu bir mevzu üzerine gelişiyor. İkisini de henüz okuma fırsatı bulamadım, ama geçmişten gelen bağ sebebiyle Green Lantern serisini takip ediyorum. Brightest Day'in bu ekibe yansıması, kimliği belirsiz bir karakterin Güç yüzüklerine enerji sağlayan "Entity" karakterleri toplaması şeklinde oldu. Parallax, Eon, Predator, ve Rage gibi kozmik güçlere sahip varlıklar başka bir varlık tarafından ele geçirilirken Hal Jordan, Sinestro, Atrocitus ve Larfreeze bu sefer Blue Lantern'ların umut kaynağı olan entity Adara'nın peşindeler. Ve tahmin edin, sayı nasıl ilginç bir şekilde son bulmakta?

Buradan sonrayı Spoiler kabul edebilecek olanlar lütfen dergiyi okumadan gözatmasınlar, sakın sakın sakın ha;

"Yemin ediyorum, Huysuz Virjin ekmek parası için bu kadar kostüm değiştirmemiştir.."
Bugüne dek otuz değişik güç yüzüğünü ( zaman zaman ikisini üçünü birden) takan Hal Jordan, tekrardan mavi yüzüğün tadına bakıyor, ta ki sayının finali DC Stayla gelene kadar :


Bir DC Comics hikayesi, "ana kahramandan hesap soran çok yakın arkadaş" tavrıyla bağlanmasa, dünya daha güzel bir yer olacak bence.

Ama yine de , Green Lantern candır, bu haliyle bile piyasadaki yüzlerce çizgi romandan çok daha başarılı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Barry Allen iticiliğin sınırlarında geziyor gerçekten. Başkalarından hesap soracağına zamanında yediği haltı bir düşünsün.

Ben de Green Lantern ile ilgili görüşlerine katılıyorum son bir kaç sayıdır Larfleeze sırtından geçinmeye çalışıyorlar.