4 Kasım 2010 Perşembe

Carnage #1 - "Tahmin edin kim geri döndü? Hayır, Steve Rogers değil."

İtiraf edin, geri dönüşleri seviyorsunuz! Evet, öldürülen kahramanların ve kötü adamların bir süre sonra havai fişekler ve fener alayları eşliğinde geri dönmeleri; kapı arkasından, karanlıktan, bir pencereden çizgi romanların son sayfalarında tekrar hayata el ense çekmeleri sizi mest ediyor.

Öyle olmak zorunda, eğer çizgi roman okurları geri dönüşler konusunda olumsuz fikirlere sahip olsalardı, böyle zırt pırt birilerinin geri dönüşü için sağımıza solumuza mum dikmek zorunda kalmazdık herhalde. Ara ara, bu geri dönüşler de hayırlı gelişmelere vesile olabiliyor diyerek konuyu bir noktaya bağlamaya çalışalım;

Son geri dönen arkadaşımız Carnage, (tabii kendisi bu ünvanı çok kısa bir zaman sonra Onslaught'a devredecek, ta ki Rob Liefeld ölüp de geri dönmeyi başarmayana kadar Onslaught'un iki / altı ay ortalamayla geri dönmeye devam edeceğini tahmin ediyorum ), ve Carnage denildiğinde aklınıza ne geliyor ?


Spider Man? Evet, doğru ama cevap bu değil.

Venom? Evet, bu da doğru, ama asıl aradığım cevap bu da değil.

...

Yazık, gerçekten yazık. Sizin için üzülüyorum. Carnage denildiğinde tabi ki akla Clayton Crain gelir! Ghost Rider'ı günümüzdeki stilize çizim şekline kavuşturan, Venom ve Carnage'e aşağıda gördüğünüz mini seride yeniden hayat veren Crain, çok da uzun olmayan bir aradan sonra tekrar  biz fanlarıyla iki ayda bir buluşmak üzere sözleşiyor;

İki ayda bir devam edecek seri hakkında daha fazla şey söylemek isterdim, ama ne yazık ki Woody Allen'ın Karamazof Kardeşler için yaptığı bir yorumdan daha öteye gidemiyor konunun derinliği ; "Olay Carnage hakkında." Tabii ki maymunluğun alemi yok, olaya biraz daha derinlik katılacağına eminim ama ilk sayı size çıtayı çok net bir şekilde gösteriyor, yani konusu hakkında hiçbir beklentinizin olmayacağı bir çizgi romanı alır mısınız, bu nokta size kalmış.

Crain'in eskiden sahip olduğu daha karmaşık çizim tarzının yerini biraz daha sek, daha anlaşılabilir bir tarza bırakmış olduğunu söylemek belki ilginizi bu sayı üzerinde yeterince çekecektir. Yok, ben ilgilenmiyorum diyorsanız ilk sayfalarda Doppelganger yer alıyor, söylemedi demeyin!

Hiç yorum yok: