14 Nisan 2010 Çarşamba

Vengeance of the Moon Knight #7 - "Hey, şu Deadpool mu?"

Deadpool'un kendini göstermediği az sayıda dergiden biri olan Vengeance of the Moon Knight, Altı bölümlük Shock and Awe hikayesini geride bıraktıktan sonra iki sayılık filler'a ihtiyaç duymuş olacak ki, bu iki sayıyı da Deadpool'a ayırmışlar.  Bugüne kadar X-Men, Marvel Zombies, Punisher ve Wolverine ( hem origins, hem de orjinal seri ) dergilerinde sık sık rastladığımız Deadpool ( ki Marvel kendisini bu kadar gazlamakla yakında bir yerlerde çekilecek olan Deadpool filminin sinyalini de veriyor olabilir ) yazarların en çok seveceği karakterlerden biri; Wolverine'den daha güçlü sayılabilecek bir Regeneration özelliğine sahip, bu da onunla istediğiniz aksiyona girmenize izin veriyor. Kendisini elinizdeki her kahramanla, her kötü adamla karşı karşıya getirebilirsiniz; herif nasılsa ölmüyor. Ayrıca meşhur 4.boyutu kırma olayı herhangi bir tutarlılık zorunluluğu da getirmiyor, karakter bütünlüğü yaratmak adına kendinizi sınırlamanıza da gerek yok, istediğiniz gibi yardırabilirsiniz. İşte bu gibi sebeplerden çok seviliyor sanırım bu arkadaş, ha; biz de severiz ama hafiften tiksinti gelmeye başladı.



Efendim, bu sayıda da klasik bir filler öykü ile karşı karşıyayız, dergi için önemli bir arc bittiğinde ya da kreatif ekip değişikliği esnasında hem ellerin alışması, hem de nabız yoklayıp satış düşürtmemek maksatlı konuk isimlerin olduğu filler'ların yapılması çoklukla rastlanan bir durum. Gregg Hurwitz yazar olarak durduğu yerde duruyor, fakat ( ilk altı sayıda çok iyi iş çıkaran ) Jerome Opena'nın yerine Tan Eng Huat gelmiş, kendisi de bir süre Punisher, bir süre Ghost Rider çizmiş gelecek vadeden bir arkadaşımız. Ben serinin tutmaya devam edeceğini düşünüyorum, gerekli olan tek şeyler ise bana göre kreatif ekipte ısrarcı olunması, ve altı sayılık bir arc'ın ardından iki sayı filler dayamak yerine bir kaç tane daha uzun süreli arc ile insanların dergiye bağlanması.

Moon Knight benim favori bir kaç kahramanımdan biridir mesela, ne yazık ki dergiyi sıkılarak okudum.

Ayrıca bir de parmaklık arası çocuk olayı var ki , skandal olarak ayrı bir başlık açılabilir; aşağıdaki panele bir göz gezdirin, çocuk parmaklıkların arkasında mı, önünde mi, iki yanında da aynı anda mı varolmakta?

"Takıldığın şeye bak" diyeceksiniz ama unutmayın ; Rob Liefeld'i de ayak çizememesi yakmıştı. :)

Çok bir şey beklememek lazım, çizimler güzel, Moon Knight güzel, ama dediğim gibi ; ana hikaye ile herhangi bir bağını göremedim, okunmasa da olur.


5 yorum:

rustyjames dedi ki...

vengeance of the moon knight'ı pek sevemedim ben. bu bi önce volume bence çok daha iyiydi. hani elemanın bacaklarının tutmadığı şekilde başlayan versiyon. o da eleman meksika ya gidince bok oldu.

buranın linkini demin sözlükte deadpool başlığında gördüm, altına bir şeyler karaladım. magnuss kim lan?

Arifoglu dedi ki...

magnuss benim. :)

ery dedi ki...

..ekliyorum o zaman badilist'e...??

Arifoglu dedi ki...

ekleyin tabi canım :)

Adsız dedi ki...

kafasına şişeyi diken arkadaşın da sol ayağı sağ ayak gibi duruyor, eğer ayak çizememek işten kovulma nedeniyse parmaklık arkasındaki çocuk bu hatayı gözden uzaklaştırmak için yem olarak kullanılmış olabilir. harika tespitte bulundum.