26 Ocak 2010 Salı

X-Men Origins : Cyclops #1 One Shot - "I'll Lead them all."

X-Men serisinde yaşanan (House of M, Decimation, Messiah Complex, Utopia ) ve yaşanacak olan (Second Coming belki de en önemlisi) değişimler öncesinde, Tek sayılık Origins One Shot'ları gelmeye devam ediyor. Üç sayılık Psylocke serisi halen sürmekte, X-Men Origins : Iceman'i geride bıraktık, Wolverine'in zaten kendisine ait ( birini oğluna ödünç verdiği ) üç adet serisi var.

Ee, Korkusuz Lider Scott Summers'ın neyi eksik?


Anladığım kadarıyla bir şeyi eksik ki, Marvel editörleri kendisine sadece tek sayılık bir Origins hikayesini layık görmüşler. Oysa Scott çok karanlık bir karakter, kafasında kuşkular kol geziyor, kendisinden en az Wolverine : Origins kadar uzun soluklu bir seri çıkabileceğini düşünüyorum. Gerçi sorun yeterli miktarda hikayeyi bulabilmekte değil ; Scott'ın Wolverine'den farkı başının ciddi anlamda bağlı olması. Wolverine ne ise, Scott tam tersi; Ciddi ve sorumluluk sahibi bir lider, kendisi dışında düşünmek zorunda olduğu geniş bir kitle var, her hareketini daha önceden hesaplamak zorunda, ve asla bir katil sayılamaz. Belki tek ortak noktaları çizgiyi aşmakta hiç ama hiç zorlanmamaları.

Bu ve benzeri sebeplerden uzun soluklu bir Cyclops okumasına sahip olamıyoruz, o yüzden elimizdeki bu One Shot'un tadını çıkartmak bizi bir süre için memnun edecektir.

Scott Summers'ın kardeşi Alex ile birlikte ailesini (uzun bir süreliğine) kaybettiği kazaya değinilen sayının en önemli kısmı Cyclops'un Magneto ile ilk karşılaşması. Magneto ile Xavier'in rüyasının geçerliliği üzerine tartışan Scott bu konuda o zamanlar da ne kadar dikbaşlı olduğunu gösteriyor. Sayı, Uncanny X-Men serisinde Cyclops, Proffessor X ve Magneto arasında yaşanılan üstü örtülü liderlik mücadelesi düşünülecek olursa çok dar bir aralığa başarıyla oturuyor, X-Men serilerini takip etmek isteyen herkesin (özellikle birinin öleceğinin, birinin yöneteceğinin şimdiden belirtildiği) Second Coming serisi öncesinde bu sayıyı da okumasında fayda var.

Tek sayı, o yüzden kısa süreceğini biliyoruz , üç yıldızın sebebi de o. Ayrıca kapak da Adi Granov'dan.



4 yorum:

Adsız dedi ki...

X-Men'i çok takip etmiyorum ama Second Coming'te bence gidici olan Xavier'dir. Hatta umarım o olur hehe. GÜnahlarının bedelini ödemesinin zamanı geldi.
Nasıl olsa geri gelir zaten.

Arifoglu dedi ki...

Zaten halihazırda X-Men ekibinde ölüp de geri gelmeyen çok az kişi var. Gerçi Xavier Messiah Complex'in sonunda başından vurulduktan sonra X-Men Legacy'de günahlarının büyük bir kısmını ödedi ama, hala ödenecek bir çok şey kaldığına eminim.

Bana Magneto olabilir gibi geliyor.

Adsız dedi ki...

agneto'yu sanırım daha önce de öldürmeyi denediler sanırım ama magneto eşi az bulunur derecede güçlü, tehlikeli ve potansiyele sahip bir villain olduğu için geri getirmeyi tercih ettiler. Her ne kadar şu aralar Cyclops'un liderliğini kabul etmiş olsa bile sonuçta magneto'dan bahsediyoruz. Aslında şimdi düşündüm de Cylops'un liderliğini kabul ettiğine göre belki de "gereksiz" konuma düşmüş bir karakter olarak da değerlendirilebilir. Ama sanmıyorum. Cylops ölse iyi süpriz olur eheh.

Arifoglu dedi ki...

Haha, Cyclops'un ölmesi büyük sürpriz olur hakikaten, gerçi ben kendisini bu haliyle seviyorum; bence çok eğlenceli bir karakter. : )