15 Ocak 2010 Cuma

New Avengers #60 - "Uh-oh, New Avengers yine takip ediliyor galiba!"


Sadece Kuzey Amerika ve Avrupa'nın değil, Ortadoğu ve Balkanların da en çok takip edilen, üzerine sürek avları düzenlenen ekibi New Avengers, #60'da varolma mücadelesi vermeye kaldığı yerden devam ediyor. Tıpkı Luke Cage gibi.


Luke Cage, Marvel'ın Silver Age ile Modern Age'i arasında kendisini Heroes for Hire olarak bulmuş bir kahraman, Iron Fist ve Misty Knight gibi B-Like karakterlerle birlikte "Parayı basan" şahısların işleri için koşturmuş, Avengers Dissassembled sonrasında da Brian Michel Bendis'in kurduğu yeni Avengers takımının bir üyesi olarak A grubuna geçiş yapmıştı. Bence bu Bendis'in attığı en mantıklı adımlardan birisi oldu, Luke Cage benim takip etmeyi (en azından bu haliyle) çok sevdiğim bir karakter, altı yeterince dolu, mantık çerçevesinde yaratılmış ve kendi kapasitesi boyutlarında mücadele veren bir kahraman. Eh, New Avengers takımının da böyle bir karakterden yeterince faydalandığını söylemek yanlış olmaz.

New Avengers #60'da da kalp krizi geçirdikten sonra Norman Osborn tarafından ameliyat edilen, ve ardından arkadaşları tarafından saklandıkları yere getirilen Luke Cage'in problemleri sürmeye devam ediyor. Daha önceki sayılarda yaşanan olaylar arasından seçecek olursak;

. New Avengers ekibinin kaldığı yer Dark Avengers tarafından tekrar basılıyor.

. Hood ekibinin başındaki iktidar mücadelesini ortadan kaldırarak tekrar liderliğini ilan ediyor.

. Norman Osborn ekibini ve Hood'un tayfasını New Avengers'ı kökten ortadan kaldırmaları için tekrar görevlendiriyor. (Ayrıca Norman, sen o esnada Siege ile meşgul değil miydin? Süreklilik diye bir şey vardı, o ne oldu?)

. Norman Osborn Spider-Man'in tekrar kendisine saklanmasını istiyor.

E peki bu sayıda yeni olan ne mi var?

Aşağı yukarı hiçbir şey.

Tek yıldız, o da Dr. Strange ve Pym'in aksiyonlarına.

Hiç yorum yok: