15 Ocak 2010 Cuma

Dark X-Men #3 - "Nihayet iyilerin tarafında da bir Omnipotent var!"

İlk söz olarak; Simon Bianchi'nin kapak çizimini yaptığı bir sayı, kötü bir sayı olamaz! Okuduğum tüm Astonishing X-Men'ler, bunu defalarca kanıtladı zaten. Eh, şimdi elimizde ne var, ona bakalım.


Efendim, Dark Reign sona doğru yaklaşırken Norman Osborn'un mutantları da avucunun içine alabilmek için kurduğu Dark X-Men takımı, X-Men ile Utopia başlangıcındaki karşılaşmasında büyük bir yara almış ve Emma Frost ve Namor gibi iki "Heavy Hitter"ını ve Cloak ile Dagger'ı kaybetmişti. Tüm mutant toplumu üzerinde bir nevi polislik yapmak için kurulan bu takımda Mystique, Dark Beast ve tanıdığım en tuhaf karakterlerden ikisi olan Omega ve Mimic kalmıştı. Son saydığım iki ismi bünyesinde barındıran bir takım nasıl League of Losers olmaktan öteye gidebilir bilmiyorum ama, Dark X-Men kendi içerisinde çok ilginç dinamikleri olan bir ekip haline geldi. Ha, henüz somut bir başarılarını görebilmiş değiliz, ilk iki sayıyı Nate Grey'den dayak yiyerek geçirdiler.


Evet, 4 sayı sürecek Dark X-Men serisinin en büyük aksiyonu X-Man Nate Grey'i tekrar Marvel evrenine sokmak oldu. Kendisi Age of Apocalypse'deki hayati rolünden sonra bir süre daha varlığını sürdürmüş , daha sonra sessizce ortadan kaybolmuştu. Telekinesis, Telepati gibi özelliklerinin yanısıra neredeyse Omnipotent, yani türkçesiyle "Gücü herşeye yeten" bir karakter olan X-Man, Dark Reign'in başında, o olmadı Utopia'dan önce aramızda görmek istediğimiz bir karakterdi ama; güç dengelerini ziyadesiyle etkileyeceği için dönüşü buraya kadar sarktı herhalde.

Nate Grey geri dönüyor, ve etrafındaki insanların zihinlerinden buralarda olmadığı zamanlarda yaşanan olayları öğrendiği için de Norman Osborn'a çok kızgın! Dark X-Men #2'nin sonunda bu kare ile veda etmiştik;


Ve bu sayıda Nate'in doğrudan teması her zaman dolaylı olana karşı tercih ettiğini görüyoruz, kendisine sıfırdan bir beden ve zihin yaratmış olan X-Man direkt olarak Avengers Tower'a gidiyor. Sayıyı mutlaka okumanızı sağlamak için bu sayıda karşılaşması muhtemel isimlerden bir kaçını yazayım; Venom, Hawkeye, Ares, Iron Patriot ve Sentry.

Uu beybi , it's wild world! Hehe.


Ve sayının finali, sizi gerçekten şok edecek! Unutmayın, Nate'in Osborn ile olan dansı sadece bir sayı daha sürecek, bunu kaçırmak istemezsiniz!

Hiç yorum yok: