15 Ocak 2010 Cuma

Black Widow : Deadly Origin #1 - "Well. That Changes the Game."

Bugün şansımıza hep güzel kapaklı dergiler önüme geliyor, Adi Granov'un çizdiği bir kapakta Wolverine, Black Widow ve Bucky Barnes'ın yer almasından daha iyi bir referans varsa eğer, benim haberim yok demektir.



Black Widow : Deadly Origin, Marvel evreninde yetmiş seneye yakın süredir cirit atmakta olan Natasha Romanov'un geçmişindeki düzensizliklere, süreklilik bozukluklarına el atıp düzenlemek amaçlı oluşturulmuş dört sayılık biri mini seri.

Romanov, Ekim devrimiyle iktidardan indirilen Çar ailesi Romanoff'ların son temsilcilerinden biri, ve Stalin'in bizzat kendisi tarafından Bir Romanoff'un Yetimhanede büyüyüp Sovyetler Birliğine faydalı bir birey haline gelmesinin parlak bir propaganda fikri olarak öne sürülmesiyle birlikte Sovyetlerin gurur kaynağı; Dosta güven, düşmana korku salan Red Room'un amansız ajanlarından biri haline geliyor.

Red Room, Marvel'da pek yer verilmeyen ama vaktiyle oldukça geniş bir alana hükmetmiş bir organizasyon. Sovyetler Birliğinin bünyesindeki Meta-human'ları ve mutantlar gibi özel yetenekli insanları kendi espiyonaj amaçları doğrultusunda kullanmak için kurduğu bir organizasyon, bir açıdan bakacak olursanız Weapon X Project'e benziyor. Bir kere Red Room bünyesine dahil olursan, bir daha çıkamıyorsun.

İşte Natasha Romanov da , Sovyetler Birliği adına çalıştığı günleri çok gerilerde bırakmış olmasına rağmen, geçmişinden bu yana kendisi için dünya üzerindeki en önemli insanlardan biri olan Ivan'dan gelen bir telefon ile tarihin hayaletleri tarafından kovalanmaya başlıyor.


Dört sayı sürecek olan mini seri, bize Icepick Protokol hakkında daha fazla ayrıntı verecektir umarım. Seriye önümüzdeki sayılarda Iron Man, Hawkeye, Daredevil, Bucky Barnes ve Wolverine gibi karakterlerin de değişik yollardan müdahil olacaklarını şimdiye kadar yayınlanmış olan Preview'lardan ve kapaklardan görebiliyoruz. Marvel Comics'in DC'ye göre iyi olduğu taraflardan biri de bu, Origin hikayeleri her zaman için gerçek dünyaya daha yakın bir rotada seyretmekte; Black Widow : Deadly Origin'in de en büyük avantajlarından biri bu olacak. Sovyetler Birliği'nin kuruluşundan bugüne, uzun ve dolambaçlı yolları tercih eden bir seyahat bizi bekliyor.

Artwork için bir kaç şey söylemek gerekirse; sayı iki çizer tarafından ortaklaşa kotarılıyor. Tom Raney aktüel zamanda geçen çizimleri ortaya koyarken, bana göre serinin asıl yıldızı John Paul Leon Black Widow'un geçmişine doğru yaşadığı Flashbackleri çiziyor.

Bu, Raney'in çizimlerinden bir parça; ki kendisi bana göre son derece vasat bir iş çıkarmış;




 Bu da Leon'un çizdiği bir parça, serinin içinde konseptiyle adeta ışıldıyor;


Aradaki fark çok bariz görünüyor değil mi? John Paul Leon'un, benim favori Çizgi Roman serim olan Earth X serisinin de çizeri olduğunu dipnot olarak düşelim.

Seri, sevdiği kahramanların arada görünmesinden hoşlanan tüm Marvel Comics okurları tarafından takip edilmeli, özellikle tarihe de ilginiz varsa.

Hiç yorum yok: