31 Ocak 2010 Pazar

Derinlemesine İnceleme - Marvel Noir III - X-Men


Marvel Noir
Marvel'ın parlak kostümlü süper kahramanları, 30'lu yılların karanlık, macera dolu, gizemli sokaklarında yaşasalar neler olurdu? Marvel Noir; Spider-Man, Daredevil, X-Men ve diğer kahramanları Noir Film tarzında yeniden yaratarak, işte bu soruya cevap arıyor.

X-Men

Marvel'ın en ünlü mutant takımı X-Men de "noir"laştırılmış çizgi romanlardan bir başkası. Bu çizgi romanda da değişimler en az Spider-Man'de olduğu kadar çarpıcı. X-Men Noir'ı diğer Noir çizgi romanlarından ayıran en önemli nokta ise, karakterlerin hiç birinin süper güçlerinin olmaması.

X-Men ekibini kuran mutant Charles Xavier, X-Men Noir'da karşımıza bir psikiyatr olarak çıkıyor. X-Men takımının genç mutant elemanları da, sokakta yaşayan genç suçlular. Xavier'ın bu çocuklar için açtığı okul da elbette değişmiş: "Xavier School for Exceptionally Wayward Youth".

Sosyopat öğrencilerini -sözde onları topluma geri kazandırmak için açtığı okulda- çeşitli suçları daha iyi işleyebilmeleri için eğiten Xavier, sosyopatlığın insan eğitiminin en son noktası olduğuna inanıyor. Bu görüşünden dolayı da, çizgi romanın başında onu hapishanede görüyoruz.

Seri, X-Men üyeleri kaçak Scott Summers, Bobby Drake ve Hank McCoy'un yanı sıra, ölü bulunan Jean Grey, NYPD'nin başında olan ve aynı zamanda şehrin mafya organizasyonlarının çoğunu kontrol eden Eric Magnus, oğlu tecrübesiz detektif Peter, kızı Wanda, Remy LeBeau ve Rogue gibi pek çok tanınmış X-Men yan karakterini de barındırıyor.



Konusuna bakıldığında en ilginç Noir denemesinin X-Men olduğu tartışılmaz. Fakat bu konu, ellerinde puro olan, uzun ceketli detektifleri uzun uzun göstermek yerine biraz daha detaylı işlenmiş olsaydı, "X-Men Noir" bu yayınların en başarılısı olabilirdi.

Hiç yorum yok: