31 Ocak 2010 Pazar

Derinlemesine İnceleme - Marvel Noir IV- Wolverine ve Diğerleri...

Marvel Noir
Marvel'ın parlak kostümlü süper kahramanları, 30'lu yılların karanlık, macera dolu, gizemli sokaklarında yaşasalar neler olurdu? Marvel Noir; Spider-Man, Daredevil, X-Men ve diğer kahramanları Noir Film tarzında yeniden yaratarak, işte bu soruya cevap arıyor.


Wolverine

1937 yılında geçen bu hikayede Wolverine, Jim Logan adıyla bir dedektif bürosu işleten, Japon katana ve çeşitli bıçakların kullanılması konusunda uzmanlaşmış bir karakter olarak baştan yaratılmış.

Karakter olarak Jim Logan, 616 Evreni'ndeki halinden çok farklı değil, katanaları modifiye ederek kendisi için yarattığı pençeler, çabuk sinirlenen yapısı ve geçmişinin karanlık ve sırlarla dolu olması, Wolverine Noir'da da korunmuş.

Hikayede Jim Logan en azılı düşmanı Victor Creed'le, yani Sabretooth ile savaşıyor. Wolverine'i diğer Noir yhayınalrından ayıran en büyük özellik ise, Uzakdoğu etkilerinin çizgi romanda fazlasıyla kullanılmış olması. Aldığı yorumlar genelde pozitif de olsa, Wolverine, "Noir" yayınları arasında en etkisiz eserlerden biri. Yine de, herhangi bir Wolverine hikayesimnden ziyade daha karanlık, depresif ve gerçekçi bir Wolverine okumak isteyenler için ideal.


Diğer Marvel Noir Yayınları

Marvel Noir, bu dört yayınla başlamış olsa da, aldığı olumlu yorumlar nedeniyle diğer karakterlere de sıçramış durumda.

Noir kavramına nispeten yakın olan karakterlerden Luke Cage de, Marvel Evrenindekinden farksız olan güçleriyle, Noir Evreninde boy gösteren karakterlerden bir tanesi.

Spider-Man ve X-Men de, "X-Men Noir: The Mark of Cain" ve Spider-Man Noir: Eyes without a Face" serileriyle devam ediyor.

Weapon X Noir, One Shot olarak, Wolverine ve pek çok diğer karakterin hayatını değiştiren bu projenin daha gerçekçi bir versiyonunu sunuyor.

Iron Man Noir ise, Marvel'ın playboy'u Tony Stark'ı, kendisininkinden çok daha renksiz ve karanlık bir dönemde yeniden ele alıyor.

Elbette, suç, sokaklar ve mafya denince akla ilk gelen karakter olan Punisher, fanların da en çok istediği Noir yayınıydı. Karısı kanserden ölen I.Dünya Savaşı gazisi Frank Castleione'un, oğlu Frank Jr. İle yaşadığı maceralar,Punisher Noir'da anlatılıyor. Punisher'ı ilk kez maskeli görüyor olmamız da, seriyi çekici kılan unsurlardan bir diğeri.

Hiç yorum yok: