6 Ağustos 2008 Çarşamba

Marv Wolfman Ropörtajı 3 - DC Comics ve Infinite Crisis Hakkında

WRR: You also recently novelized the Crisis on Infinite Earths comic storyline (originally presented as a twelve issue limited series when it was originally published in 1985). The story was a huge effort on your part to reconcile continuity and simplify the DC universe (DCU) while also satisfying new and old fans alike. It was also a tremendous success. So now that you’ve done it twice (in different forms), what are your thoughts about the reintroduction of the multiverse in DC’s new limited series Infinite Crisis?

I keep saying, and I mean it, since I’m the one who decided we should get rid of the multiverse, how could I complain when someone else decides to bring it back? I did Crisis on Infinite Earths because DC’s sales, except for Titans and Legion, were pretty poor. DC needed something big and I came up with the idea of the Crisis to convince Marvel readers that this wasn’t their father’s DC any more. We needed something big, splashy, controversial and completely thought out in all details to demonstrate how good the DCU could be. It took me many years to work up the story you saw and I have to say I still stand by it today, which I can’t always say about everything I’ve done.

"Geçtiğimiz günlerde (orjinal olarak 1985 yılında 12 sayılık bir sınırlı seri olarak yayınlanmış olan) Crisis on İnfinite Earth hikayesini romanlaştırdınız. Hikaye, yeni ve eski fanların beğenilerini kazanarak onları tatmin ederken yanında DC evrenindeki devamlılık problemini çözme ve evreni basitleştirme açısından da büyük bir çaba olarak görülmüştü. Seri, aynı zamanda görkemli bir başarı da kazandı. Bunu (değişik formlarda) iki defa yaptınız, peki DC'nin yeri sınırlı serisi "İnfinite Crisis"de multiverse'in yeniden ortaya çıkarılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Söylemeye devam ediyorum, ve kastettiğim şey bu; Multiverse'den kurtulmamız gerektiğine karar veren kişi olduğum için; başka birinin onu geri getirmeye karar vermesine nasıl karşı olabilirim ki? "Crisis on İnfinite Earths"ı yazdım, çünkü Titans ve Legion harici DC'nin satışları oldukça zayıftı. DC büyük bir fikre ihtiyaç duyuyordu, ve ben Marvel okuyucularını karşılarındakinin Babalarının zamanındaki DC olmadığına ikna etmek için Crisis fikriyle geldim. Büyük, dikkat çekici, geniş kapsamlı ve DC Evreninin ne kadar iyi inşa edilebileceğine dair tüm ayrıntıları düşünülmüş bir fikre ihtiyacımız vardı. Gördüğünüz hikayeyi oluşturmak için yıllarca çalışmak gerekti ve ben yaptığım tüm işler için söyleyemiyor olmama rağmen bunun arkasında durduğumu söylemeliyim."

Hiç yorum yok: