6 Ağustos 2008 Çarşamba

Marv Wolfman Ropörtaji - Notlar - 2

WRR: You have created some truly evil as well as memorable villains. What characteristics make a villain worthy of repeatedly antagonizing your heroes? Which are your favorite villains out of the many you’ve created?

My belief is a fairly common one; villains can’t believe they are villains. They should be as carefully created and as subtle as your best hero can be. They need concerns, worries, problems, etc. They just see the world differently. The worst villains chortle, but the best villains simply can’t understand why others don’t see the world as clearly as they do. Sometimes the better villains are ones who want to help, or believe things are going to hell. Still others can feel they have a destiny that demands certain actions be taken. They should be motivated by the exact same things the heroes are, but the results of their actions cause greater problems.

"WRR : Unutulmaz kötü karakterlere ek olarak gerçek kötüler de yarattınız. Kötü karakterleri kahramanlarınızın zıttını sürekli tekrarlamaktan daha değerli yapan nedir?

Bu konuda dürüstçe söyleyebileceğim tek bir fikrim var ; kötü karakterler kendilerinin kötü olduğuna inanamazlar. En iyi kahramanınızın yaratıldığı kadar ince ve dikkatlice yaratılmış olmaları gerekir. Problemlere, sorunlara, endişe edecek şeylere ihtiyaçları vardır. Kötü karakterler, dünyayı farklı görürler. En az önemsenecek kötü karakterler kıkırdayabilir; ama en klas kötü karakterler açıkça diğerlerinin dünyayı neden onun kadar net göremediğini anlayamazlar. Bazı zamanalr daha iyi kötü karakterler yardım etmek isteyenler ya da herşeyin berbat olacağına inananlardır. Diğerleri hala kesin hareketler yapmalarını gerektiren bir kadere sahip olduklarını düşünürler. Kesinlikle kahramanlar ile aynı şeyler tarafından motive edilirler, fakat hareketlerinin sonuçları daha büyük problemlere yol açar.

Hiç yorum yok: