29 Kasım 2011 Salı

Yeni 52'de neler oluyor! - Grifter #1







Wildstorm evrenini kapsamlı bir şekilde takip edememiş olmak en büyük ayıplarımdan biri herhalde. Image evreninden ayrıldıktan sonra kendi başına yayın hayatına devam eden Wildstorm evreninin bir kısmı , 52 ile de DC Comics'in Multiverse'indeki paralel evrenlerden biri olarak gösterilmişti.









Artık bu iş fenalık vermişti herhalde ki, DC yeni 52'siyle birlikte Wildstorm evreninden bazı öğeleri de ana DC evrenine dahil edeceğini belirtti. Flashpoint'te de kendisini gösteren Grifter, bu evrenden gelip DC'de kendi dergisine kavuşan kahramanlardan biri. Diğeri ise Stormwatch.

Grifter, Wildstorm evreninin Weapon X'leri (ya da mutantları) sayılabilecek Gen-Factor sahibi kahramanlardan bir tanesi, ileri derecede Black Ops yeteneklerine sahip olmasının yanı sıra Telekinesis ve Telepati yeteneklerine de sahip. Ve kendisinin WildC.A.T.S günlerinden bugüne bildiğimiz üzere, silahlarla arası çok iyi. En azından bildiğimiz durumda böyleydi.

Grifter #1 ise, hikayeyi daha gerilerden ele alacakmış gibi görünüyor, Cole Cash'i eyaletler arasında dolaşarak insanları kandıran bir "Grifter" olarak görüyoruz, sonra olaylar birden öylesine karışıyor ki daha ilk sayının sonunu getiremeden bir iki defa anlamadığınız için bırakmaya bile niyetlenebiliyorsunuz. Güzel haber şu ki, ilk sayı itibariyle Wildstorm evreninin Skrull'ları sayabileceğimiz Daemonite'lar olayın içerisinde, ve Grifter'ı yakın zaman içerisinde kostümüyle görebileceğiz.

Kötü haber ise hikayenin oldukça dağınık, ve insanların ilgisini toplamasını zorlaştıracak şekilde anlatılmış olması. Bunu ilk sayı rehavetine verecek olursak, Grifter 2.sayısı itibariyle bir kontrol edilmeyi hak ediyor. Ama daha fazlasını, bunu ne yazık ki şimdiden söyleyemiyoruz. Bana kalırsa Nathan Edmondson DC Comics'in yeni bir serisinin ilk sayısından itibaren sürücü koltuğund olmak için biraz tecrübesiz kalmış, bu tempoda devam ederse serinin yazar değişikliğine gideceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Arkasında oldukça ilginç maceralar barındıran Grifter basit bir the Event karakteri gibi tınlamamalı bence. Neyse ki Cafu çizimleriyle bu açığı biraz olsun toparlıyor ki, okuyabiliyorsunuz.

Oysa ilk başta uçakta yaşanan aksiyon, çok umut vericiydi.

Hiç yorum yok: