6 Eylül 2013 Cuma

Ivan Reis vs. Jim Lee!

Sepultura sever misiniz? Kendileri benim dünya üzerinde fanı olduğumu iddia edeceğim bir kaç müzik grubundan birisidir, bize benzeyen -belki bir çok açıdan bizden çok daha fena durumda olan- bir üçüncü dünya ülkesinden çıkıp da icra ettiği müzik türünde böylesine büyüyebilmiş bir grubun varlığı beni nedensizce gururlandırıyor.

İşte Sepultura için ne hissediyorsam, benzeri hisleri Ivan Reis için de hissediyorum. Kendisinin çizgi roman endüstrisi içerisindeki yükselişine başından itibaren şahit olmak beni çok mutlu ediyor.

Kendisi 16 Ekim'de yayınlanacak Justice League #24'ün kapağında Jim Lee'nin Justice League kapağının üzerine bir çalışma yapmış, ve -bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum- Reis'in çalışması her açıdan Jim Lee'nin çalışmasından daha başarılı;





Reis'e tekrardan helal olsun diyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

abi hangi resim hangi çizerin bi emin olamadım?

Adsız dedi ki...

Fazla iddialı gelebilir ama piyasa 90'lardaki gibi olsaydı, Jim Lee'nin o dönem gördüğü muameleyi bugün Ivan Reis görürdü. Adam ideal bir süper kahraman çizeri.

Kendisi Türkiye'ye de geldi bir kaç ay önce hatırlatayım. İmza gününe gelmeyip, orijinal çizim kaçıran bağzı arkadaşlara selam olsun :)

Adsız dedi ki...

yapma kardeş ya göz var nizam var jim lee ile kıyaslayabileceğim tek çizer rahmetli michael turner'di .reis ile lee'yi kıyaslamak büyük hata bence.

Arifoglu dedi ki...

Ilk isimsiz, soldaki jim lee, sağdaki ivan reis.

Ikinci isimsiz, çizimlerle baktıktan sonra hala böyle mi düşünüyorsunuz gerçekten?

Arifoglu dedi ki...

Abi yarami desme ne olur :)

Adsız dedi ki...

emre bey , ikinci isimsizi yani beni tanıyorsun sana arada bir mail çizim falan atan arkadaş :)yapma ya gerçekten jim lee ile bu adamı nasıl kıyaslarsın .lee çizimlerindeki dinamizmin yarısı yok bu adamda .lee'yi ancak dediğim gibi michael turner veya geçenlerde sana linkini yolladığım filipinli çizerler ile kıyaslarım.reis çok organik çiziyor karakterleri ,lee köşe kullanıyor ,daha keskin hatlar kullanıyor belkide benimde en çok hoşuma giden kısmı .şimdi diyebilirsinki git o zaman whilce portacio'yuda sev :) ama olmuyor işte lee fanboyuyum güzel kardeşim :)

Arifoglu dedi ki...

fanboylar tartışma kapsamında değil birol kardeşim : )