28 Kasım 2011 Pazartesi

Yeni 52'de neler oluyor! - Batwoman #1





Bir karakter düşünün; sırf başka bir karakter eşcinsellik suçlamasıyla karşı karşıya kalmasın diye ona eş olarak yaratılmış, bahtsızlık konusunda çığır açan tüm çizgi roman kahramanlarından daha zor durumlarda kalmış, daha sonraları bu suçlamalar güncelliğini yitirince tarihin çöp tenekesine gönderilmiş. Daha sonra yıllarca hatırlanmamış,
 kırk küsür sene sonra ana karakterin yokluğunda tekrardan kendisine sahnede yer bulma şansını edinmiş. Daha sonra, herşey yolunda giderken, serisi birden bire iptal edilip, farklı bir karakter olarak tekrar başlatılmış.







Bir karakter düşünün, tahammülsüzlüğün zorlayıcı sınırlamalarına karşı kaypakça bir savunma olarak yaratılmış, fakat sonradan eşcinsel bir kimlik kazanarak hem bu tahammülsüzlüğe en büyük küfür haline gelmiş, hem de oportünist bir şekilde çağın ruhunun yakalanabilmesi için yaratıcılarına önemli bir koz sağlamış.

Ve bu karakterin makus talihinin bir gün tersine döndüğünü düşünün, DC Comics adlı zalim firmanın birdenbire tüm evrenlerini yenilemeye karar verdiğini , Batwoman adlı bu mezalim altında inleyen karakterin sorumluluğunu daha önce Greg Rucka gibi bir efsane ile Batwoman çizme şansına kavuşmuş J.H.Williams III'e teslim ettiğini, bu zor isimli iyi yazar arkadaşımızın yanına sağlam durması için Star Wars evreninde harikalar yaratmış W.Haden Blackman'ı eklediğini düşünün. Ortaya ne çıkar?

Evet, künyesini okumanın çok çok zor olduğu bir çizgi roman çıkar. Bunun dışında ne çıkar?

Batwoman #1'de gördüğümüz üzere, sizi içinde yaşamak isteyebileceğiniz kadar çeken bir çizgi roman çıkar. Yola yeni başlamış , ve gittiği yere kadar yanında koşmak istediğiniz bir şimendifer çıkar. Batwoman #1 ile size bir çizgi roman vaadedilmiyor, Edgar Allan Poe'nun duvarlarını boyadığı bir Kafka romanında yaratılmış, ve günümüzde yaşayan insanlar tarafından canlandırılan bir Gotham tecrübesi vaadediliyor.

 1930'ların ucuz polisiyelerinden fırlamışcasına grotesk ve gotik olan Kate Kane, ailesinden kendisine kalan ve Wayne servetiyle yarışabilecek tüm mal varlığına rağmen bir türlü mutlu olamayan genç bir kadındır; şehrin Batman dışında başka bir savunucuya daha ihtiyacı olduğuna karar verdiğinde, geceleri üzerine çizgi roman alemlerinde en güzel şekilde tasvir edilmiş kostümlerden birini giyerek dışarı çıkar. Bu durum ve beklenmeyen başarısı, hem kötü adamların, hem de iyilerin dikkatini çekecektir. Bu nasıl olacak derseniz, aşağıda gördüğünüz bir panel sistemiyle olacak, derginin 16 sayfası bu şekildeki 8 splash-page'den oluşmakta;


Paranormal öğelerle bezenmiş Batman hikayeleri sevenler (ki hiç de az sayıda değilsiniz, biliyorum) , Oldschool çatı güreşlerinden ve Müfettiş Gordon'un ceberrut suratı dışında GCPD mensuplarını takip etmekten hoşlananlar; Batwoman tam sizin kaleminiz. Geç kalmayın, üzülürsünüz. 

Ek olarak, serinin yeni hikayeyle birlikte Çizer olarak Madame Xanadu'daki hastalıklı tarzıyla renk cümbüşünde boğulan DC Comics'e yeni bir soluk getirmiş olan Amy Reeder Haldley'e teslim edileceğini de ekleyeyim. İlk Volume'ü kaçırırsanız, ikinci hikayeden başlamak için başka bir motivasyon kaynağınız daha var kısacası.

Hiç yorum yok: