21 Kasım 2011 Pazartesi

Wolverine and the X-Men #1 - "So What in the Hell Am i Doing Here?"





Schism sonrasında Regenesis adı altında yeniden doğan X-men dergilerinden ikincisi Wolverine and the X-Men , aynı isimle 2009 Ocak ayında başlayan 26 bölümlük bir animasyon da bulunması manidar; Wolverine'in "highlight" edildiği bir X-men dergisi editörlerin hayallerini uzun süredir süslüyor olsa gerek. Wolverine, Wolverine : Origins, Wolverine : The Best There Is, X-Force, Uncanny X-Force, emin olun Logan'ı bir çubuğa takıp Hot dog standlarında sergileyerek bile amerikalılara satabilirsiniz. Tabii biraz dip sosla birlikte. (George Carlin'e de buradan rahmet dileyelim tekrardan)







Bilmeyenler için kısacık bir özet geçelim, efendim Schism sonrasında ten uyumları olmadığı gerekçesiyle ayrılan Wolverine ve Cyclops, kendi küçük denizlerinin kralları olmak için ayrı ekipler kurdular. Daha doğrusu bu olay büyükbaş sayılabilecek herkesin Cyclops ile kalması, Wolverine'in de bir avuç çocukla birlikte iki üç eski X-Men'i yanına alarak Utopia'dan ayrılması şeklinde vuku buldu. Kim kimle takılıyor derseniz; 


Dergi kapsamındaki takımda kimler yer alıyor Wolverine'in yanında, onu ayrıca ele alalım; zaten Scott'un temsil ettiği proaktif ve yeni X-Men zihniyetinden ölesiye tiskinmiş olan Beast, ne yaptığını ve neden yaptığını asla anlayamayacağınız adam Gambit, Wolverine'in himayesine aldığı ilk kadın karakter olan Kitty Pride , Cyclops tarafından tüm egosu paramparça edilmiş Professor X ve ciddiyetsiz insan Iceman ve dünyaya yeni inmiş Rachel Grey.  Bunun dışında X-Men ailesi himayesindeki neredeyse tüm öğrenciler ve çocuklar.

Wolverine bir okul dolusu çocuğun bakımından sorumlu, ve yeniden inşa etme mücadelesi verdikleri X-Mansion onlara yeteri kadar problem çıkarmak üzereyken başetmek zorunda oldukları yepyeni bir düşmanla karşı karşıyalar; New York Eyaleti Eğitim Departmanı. Ve unutmadan; Kade Kilgore, Hellfire Club'ın yeni Siyah Kral'ı da yeni ekibe tebelleş olmakta.

Tüm bu bileşimin okuması keyifli bir dergi yaratması beklenebilir; Jason Aaron'un için içinde olması bunun için yeterli aslına bakarsanız; zira uzun süredir Wolverine adına okuduğumuz -hemen hemen- herşey Aaron tarafından üretilmekte. Karakteri şu an bulunduğu noktaya getiren yolculuğa kendisi çıkardı; bu sebeple aniden direksiyon kırarak yılların birikimlerini aniden harcamak gibi hatalar yapmaktan uzak duracaktır. Ama insanlar böyle sağduyulu, korumacı ve Messiah Complex öncesi Cyclops'una benzeyen bir Wolverine'e ne kadar daha tahammül edecekler; bu sorunun cevabını vermek kolay değil. Bugün gelen bir soru tam da buna işaret etmekteydi;

Wolverine'in geldiği nokta son derece doğal, ve planlanmış bir nokta. Cehennemden döndükten sonra vahşi doğada herşeyden izole bir şekilde yaşamayı da reddettiğine göre, tekrar Scott Summers ve ekibiyle birleşene kadar neler yaşayacağını gözucuyla izleyebiliriz herhalde. Dergi kesinlikle çok ilginç değil; belki ilk sayı itibariyle böyle bir beklenti içine girmek de hata olur. Benim için olay Chris Bachalo'nun çizimlerine alışmaya çalışmak konusunda yaşadığım sıkıntıda takılıp kalmakta; bunun ilerisine geçmek için çok çaba sarfediyorum.

Okuyucular genellikle "İki dergiden birini tercih etmek durumundaysak ne yapmalıyız?" diye soruyorlar; ben de size soruyorum : Magneto'nun, Cyclops'un, Namor'un, Emma Frost'un, Colossus'un olduğu bir ekip mi daha çok gürültü çıkarır, Wolverine ve dadaşlarının olduğu bir ekip mi? İkinci takım daha "ayağı yere basan" maceralar yaşayacakken, Cyclops'un takımı daha ilk sayıdan Celestials ve Mr.Sinister kartını kullandı bile.

Bir yıl, belki daha fazla sürecektir X-men dergilerinin tekrar birleşmesi, o güne kadar iyi bir koşu olmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: