24 Ağustos 2011 Çarşamba

jla'in kurulmasına nasıl karar veriliyor ve kim ön ayak oluyo onu kurmalarına ? blackout demişsin ghost rider villainına. Neden o? ondan daha önemli bi kötü adam yokmu ghost rider'da ? blackout'un hikayesi nedir ayrıca kısaca bahsedermsin

Justice Society of America'yı bildin mi, hani bu DC Comics'in Golden Age'den kalma ne kadar içi geçmiş mostralık kahramanı varsa doldurduğu ekip. 1950'lerde bu ekibi tekrar piyasaya sürmek için biraz cilalamak istediklerinde DC yazarı Gardner Fox'un aklına süper bir fikir gelmiş : Beysbol ve Amerikan Futbolu fanatiği olan Fox "Yau bu ismi biz Society yerine League haline getirsek nasıl olur?" diye düşünmüş, etrafında da ondan başka bir aklıevvel bulunmadığı için kimse ses çıkarmamış. Justice Society, olmuş mu sana Justice League. İlk macerası da Brave and the Bold #28'de 1960 yılında yayınlanmış.

Olayı ortaya koyan arkadaş bu arkadaş. Ama sen diyorsan ki "DC evreninde kim kurdu?" onun bir cevabı yok. Bu süperkahraman denilen arkadaşlar subayların lojmanlarda yaşaması gibi beraber yaşıyorlar zaten, o yüzden böyle bir oluşuma gitmeleri çok güç olmamıştır diye düşünüyorum.

"Blackout demişsin" demişsiniz de, bu kararı veren ben değilim yanlış anlaşılmasın. Filmi çeken stüdyo Blackout yapalım heyecanlı olur diye düşünmüş olabilir, karakteri beyaz perdede ilgi çekici bulmuş olabilir, öyküsüne derinlik katılabilecek bir karakter olduğunu düşünmüş olabilir, olabilir de olabilir. Blackout yönetmenin dayısının oğlu bile olabilir, bu işler böyle. Kendisi de Johnny Blaze gibi tanrısal bir güç tarafından tetikçi olarak kullanılıyor, etrafındaki tüm ışığı somurmak gibi bir yeteneği, buna bağlı bir ton numarası mevcut.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: