17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bu Absorbing man kimdir ya ? Old Man Logan serisinde magneto ile beraber thoru devirdiklerinden bahsediliyor

Carl "Crusher" Creel Marvel'ın Silver Age dönemlerinde Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılmış oldukça esaslı bir karakter, öyle son dönemin tırt villain'lerinden değil yani. Kendisi alkol mağduru eski bir boksör, ve bir gün Loki tarafından Asgard malzemeleri ve tarifleri tarafından hazırlanmış bir kokteyle yumulunca içi dışı bir acaip oluyor; dokunduğu her maddenin gücünü; biçemini, atomik yapısını alıyor. Böyle olunca tabii, tutamıyorlar küçük enişteyi!

İlk önce Thor, daha sonra Asgard birlikleri derken Odin ile kafa kafaya geliyor Creel, onu da indirmek üzereyken bir alicengiz oyunuyla alaşağı ediliyor, ve Loki ile birlikte sürgüne; uzaya gönderiliyor.

Daha sonraları defalarca çıkıyor karşımıza, Marvel evreninin en güzel biçilmiş karakterlerinden biri kendisi. Hatta Earth X serisinde de çok çok önemli bir yeri vardır, okumadıysanız tavsiye ederim.

Old Man Logan alternatif bir gerçeklik olduğu için orada Thor'un ölümünün Magneto ve Creel tarafından gerçekleştirildiği yazıyor, bunun normal marvel evreninde bir karşılığı yok tabii. Ama Creel'in Age of Apocalypse evreninde de ormanlık bir arazide Magneto'yu ağır hacamat etmişliği de vardır.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: