16 Haziran 2011 Perşembe

Siz Sorun Biz Anlatalım - X-Force Mevzuusu?

Sevgili Darkruse arkadaşımız Twitter denilen şeytan icadı vasıtasıyla bir soru yöneltti bize, hemen ilgilenelim.





X-Force Messiah Complex sonrasında Cyclops'un ne kadar büyük bir sorumluluğun üzerine oturduğunu farketmesi neticesinde kuruldu. Zaten dünyada nefret edilen bir ırk olan mutantların M-Day ve Decimation'un ardından iyice sayılarının azalmasını takip eden dönemde, soyları tükenmek üzereyken dünyaya gelen ilk mutant bebeğin ne kadar büyük bir karmaşa yarattığını farkettiğinde; bugüne dek insanlara karşı olan barış taleplerini tek taraflı dahi olsa sürdürebilmek için savunmada kalmış olan X-Men'in biraz daha proaktif davranması gerektiğine karar verdi. X-Force, (Cable'ın X-Force'u değil tabii, Wolverine'in X-Force'u ) tam da bu sebepten kuruldu : Mutantların geleceğine yönelik tehdit oluşturan tüm Terörist grupları tehdit oluşmadan ortadan kaldıracak bir katiller grubu olarak. Üyelerin hepsi de bu amaca yönelik seçimler oldu zaten : Warpath, X-23, Wolverine, Wolfsbane ve daha sonradan Angel. Daha doğrusu Apocalypse'in Archangel'ı.

Cyclops'un bu gruba karşı olması hiçbir zaman sözkonusu olmadı, bu grubun kurulmasını isteyen zaten Cyclops. Wolverine ile bu konuda ters düştükleri tek nokta X-23'in ekibe alınması oldu. Logan bu "önleyici tedbir" işine Laura ve Rahne'nin karıştırılmasını istemiyordu; Scott bu kararı ona sormadan aldığı için bu aralarında oluşmuş bir çatlak olarak kaldı.





Şu an itibariyle de, yeni kurulan Uncanny X-Force'un varlığı, Cyclops tarafından da bilinmemekte. Cyclops'un operasyonları sona erdirme emrine açıktan olmasa da, karşı geliyor Wolverine.

Hiç yorum yok: