20 Haziran 2011 Pazartesi

Siz Sorun Biz Anlatalım - Mjolnir kimlerin elinden geçti?

Bakalım bu sefer karşımızda ne var;


Tabii ki de, böyle güzel bir metanın sadece Thor'a bırakılacağını düşünmediniz herhalde. Bugüne dek bir çok imitasyonu yapıldı, Loki tarafından Storm'u kandırabilmek için taklidi yapıldı, Reed Richards ve Tony Stark'ın Thor klonu Ragnarok için yaptığı replika Goliath'ın ölümüne neden oldu, Mjolnir şüphesiz ki Marvel alemindeki en ünlü silah. Peki bu silahı kaldırma şerefine Thor'dan başka kimler nail oldu?

İlk olarak Captain America. Thor #390'da Captain olarak takılmaktaydı Steve Rogers, o sıralar hükümetle olan ilişkileri biraz limoniydi diyebiliriz. Yılansı kötülük tanrısı Seth'in dünyaya gönderdiği Godbreaker'a karşı Thor ile birlikte mücadele ederken Steve Rogers'ı şeytan dürtüyor, ulan şunu ucundan tutsam ne olur ki diyor. Gerisi şöyle :

Sebebi de Captain'in çok temiz kalpli olmasıyla izah ediliyor :

İkinci olarak Beta Ray Bill var. Thor #376 ve #377'de Skuttlebutt adlı gemilerinin etrafına kümelenen filolarıyla kendilerine yeni bir yuva arayan Korbonite ırkı, koruyucuları Beta Ray Bill'in koruması altında dünyaya yakın seyrederken, olaya bir şekilde S.H.I.E.L.D ve Thor dahil oluyor. Gerisi malum tabii :

Sonrasında Thor'un baba diye bir ağlaması var ki, evlere şenlik :

Üçüncü arkadaşımız ise Eric Masterson. Kendisi Thor'un bu alemlerde olmadığı bir dönemde replacement'ı olarak Asgard tanrısı güçlerine kavuşmuş bir arkadaşımız, daha sonraları Thunderstrike adıyla Avenger bile olmuşluğu var hatta. Secret Wars serisindeki Thor da bu arkadaşımızdır hatta. Buradaki olay da Thor #433'te olmakta:

Mjolnir'in son geçici sahibi ise binlerce yıl boyunca sürgünde kaldıktan sonra Loki tarafından kandırılarak Thor'a saldırtılan Bor, Odin'in babası, Thor'ın ise dedesi. Olaylar yeni Thor serisinin en vurucu macerasını içeren ve Thor'un sürgünüyle sonlanan Thor #600'den :

Tekrarlıyorum, 2008'de başlayan Thor serisi kesinlikle okunmalı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

JLA/Avengers serisinde Superman'in de bir ara gaza gelip Mjolnir'i kaldırmışlığı vardır. Ama maceranın sonrasında denediğinde kaldıramıyordu.

http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2006/08/SupermanHammer.jpg

sukullaci dedi ki...

Yeri gelmişken söyleyeyim, koskoca Fear Itself diye event yaratıyorsun. Ana karakter Thor. Ama Thor adında bir seri yok ortalıkta. Tamam "Journey into Mystery" de ve ana seride Thor mevcut ama insan ayrı bir seri yapar. Ayıp. Deadpool bile var ulan. Bari Fear Itself: Thor diye bi seri yap. En azından Punisher MAX'ın son sayıları gibi aksiyonsuz kendiyle hesaplaşma tadında birşey yapsaydın. İlerde yapılacak mı bilmiyorum ama kıymeti yok artık. Sahi ilerde olacak mı?

Signalize dedi ki...

Fear itself büyük ihtimalle çok fena patlayacak. Braubaker, street level karakterleri güzel yazmasına rağmen büyük eventleri kaldıramıyor hiç. Şu anda mesela Fearitself'de çok ciddi bir tempo sorunu var gibi. 1 sayıda yas tutmaya falan giderse bırakırım bu eventi.