14 Haziran 2011 Salı

Siz Sorun Biz Anlatalım - Black Bolt Nasıl Öldü?

Bakalım okuyucumuz kendisini hangi konuda bilgilendirmemizi talep etmiş;

Tabii ki cevaplarız, ayrıntı konusunda sizi tatmin edip edemeyeceğimizden emin değiliz sadece. Neyse, herhangi bir tatminsizlik durumunda konuyu ÖSYM başkanı ile konuşabilirsiniz.



Black Bolt ve Inhuman'ların Secret Invasion esnasında en çok örselenen gruplardan biri olduğu aşikar, Black Bolt uzun bir zaman boyunca Skrull'lar tarafından tutsak olarak tutulmuş, üzerinde deneyler yapılmış, hatta bir Super Skrull kendisi kılığında Medusa ile aynı yatağı paylaşmıştı. Skrull istilasının başarısız olması neticesinde halkının geleceğinin ay yüzeyinde değil galaksinin derinliklerinde olduğuna inanan Black Bolt, kardeşi Maximus'un yıllar yıllar önce yaptığı bir düzenek ile Attilan'ı ay yüzeyinden hareket ettirip müthiş bir fütuhat iştahıyla Kree imparatorluğunun üzerine doğru yola koymuştu.

Neticede Annihilation'un etkilerinden henüz silkelenemeyen Kree imparatorluğu Inhuman'ların vesayetini kabul etmek zorunda kaldı, ve Kraliyet Ailesi Kree haklının gönlünü kazanmak için hazırlıklar yaparken galakside atılabilecek en dengesiz zar atıldı : Uzun zamandır Shi'ar İmparatorluğunu keyfe keder Bizans gibi yönetmekte olan Cyclops ve Havok'un kardeşi Vulcan aklındaki son stabil kırıntıları da kaybederek tüm galaksiyi ele geçirmek için etrafında bulunan herkese savaş açtı. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi War of Kings serisinde ve Tie in'lerinde bulabilirsiniz, Darkhawk özellikle efsanedir.

Serideki son ciddi mücadele ise Vulcan ile Black Bolt arasında geçiyor; bakalım bu olay War of Kings #6'da nasıl sahneye konulmuş;

Black Bolt yanında Vulcan'ı ve Shi'ar filosunun %90'lık bir kısmını da götürerek ölüyor, bağıra bağıra gelen, bağıra bağıra gidiyor arkadaşlar.

Hiç yorum yok: