30 Mayıs 2011 Pazartesi

Siz Sorun Biz Anlatalım - Odin Vs One Above All.

Blogumuza sorulan soruların ardı arkası kesilmiyor, şimdi de sadık izleyicilerimizden biri Odin ve One Above All mücadelesinden kimin galip ayrılacağını merak etmiş, tabii ki biz de bu konuya kayıtsız kalamıyoruz : 

Odin tanrı olmasına tanrı da, Marvel evreninde tanrıların durumu biraz karışık. Dünya üzerindeki çok tanrılı panteonların neredeyse tamamı Marvel evreninde de mevcut, Manitu olsun, Zeus olsun, Odin olsun, efendime söyleyeyim Vishnu olsun hepsi bu evrende yerlerini alıyorlar. Council of Godheads adı verilen ( ve en son Chaos War'da Mikaboshi tarafından basılarak camı çerçevesi indirilen ) mekanda dünyayı izleyip çaya kahveye dadanıyor, sabah akşam batak oynuyorlar. Hepsinin kendine göre Power setleri var, fakat abartıldığı ölçüde değil. Yani Gerçeklik yazma gibi bir özellikleri yok, Galactus gibi Power Cosmic sahibi de değiller, ortadirek sayılabilecek hali vakti yerinde tanrılar sadece. Odin'in durumu daha da karışık, zira Fear Itself serisinin tanıtımlarında ve ilk sayısında da göz kırpıldığı üzere Odin'in All-Father bile olmama durumu var. Zeus, ya da Manitu, Pantheon adı verilen inanış sistemlerinin en büyük ve kadim üyeleri oldukları için kendi ekipleri içinden en güçlü üyeler olarak öne çıkmakta, Odin de İskandinav mitolojisinde aynı özelliğe sahip. Ama Marvel yeni event'inde bunun böyle olmadığını, Asgardlıların aslında The Serpent adında başka bir All-Father'a sahip olduğunu iddia ediyor, bu mevzu altı aya kadar ancak çözülür.

One Above All'un durumu ise daha da civcivli. Bilmem bilir misiniz, Marvel evreninde yere göğe sığdırılamayan bir ekip var Eternals adı altında; bu arkadaşların origin hikayesine göre dünyayı ve kainattaki bir çok gezegeni kendi kozmik amaçlarına göre manipüle eden Celestials adlı dev uzay tanrıları mevcut, ve bu tanrılar hem gezegenlerin , hem de gezegen üzerinde yaşayan canlıların kaderlerini tayin ediyorlar. Dünyaya gelip bir ırk yaratmayı deniyorlar; tarif bozuk mu çıkıyor, altını mı tutturuyorlar bilmiyoruz ama Deviants adı verilen berbat ırk doğuyor. Daha sonra bunları tımarlasınlar diye Eternals'ları yaratıyorlar; Marvel dünyasında bilinen -neredeyse- en güçlü yaratıklar bu Celestial'lar. One Above All 'da bunların içerisindeki en güçlü varlık olarak biliniyor. Biliniyor diyoruz, kendisi bugüne kadar Eternals v1 #13'te ve Thor #287 - 289 arasında cereyan eden Eternals Saga'da ve Thor #300'de olmak üzere sadece üç defa arz-ı endam etmiş durumda. 

Bunlardan birinde Thor'u kendi gemisine ışınlayarak onunla biraz oynuyor, daha sonra sıkılıp geri gönderiyor, bir tanesinde de Odin ve All-Father'lardan ikisiyle daha karşılaşıyor. Şimdi bu ikinci karşılaştırmaya ait bir iki panel koyarak sorunuza cevap verebiliriz; Thor #300'de Odin , Vishnu ve Zeus Third Host olarak bilinen en güçlü 2. Celestial ile nasıl bir muhabbete giriyorlar bakın : 



Görüldüğü üzere, olası akibetleri kendilerine gösterilen üç All-Father, Celestial'lerin o anki lideri Third Host ile mücadeleye girmek yerine önünde diz çöküyorlar. Aynı tanrıların birleşik güçlerinin bile Fourth Host ile başedemeyeceğini düşünürüsek, bu kounda galip kendinden emin adımlarla öne doğru çıkıyor; tabii ki One Above All.

Saygılarmızla, best regards.

Hiç yorum yok: