5 Mayıs 2011 Perşembe

Fear itself #2 - "Tanrılar, sürgünler ve Nazi savaş makineleri.."

Fear Itself, İstanbul'a bir türlü gelemeyen yaz mevsiminin en büyük event'i olarak bizleri ikinci sayısıyla selamlıyor. En büyük event kelimesini rahatlıkla kullanıyorum, çünkü DC'nin yayın politikasına baktığımızda bunu karşılamak gibi bir niyetleri olmadığını görüyoruz, DC Evreninde War of the Green Lantern gibi bir sub-event hüküm sürerken, Action Comics #900'de Superman'in ABD vatandaşlığından feragat etmesi tüm dikkatleri üzerine çekiyor.



Az çok beklentilerimizi karşılıyor Fear Itself, Asgard kökenli bir Korku Tanrısı olan Serpent, Red Skull'ın kızı Sin tarafından hayata döndürülüp dünyaya dehşet saçmaya hazırlanırken, kahramanlarımızın hepsi yüreklerine salınan korku sebebiyle nohut gibi terlemekteler. Beklentiyle ters düşen tek twist, Sin'in Serpent'i "Father" diye selamladığında "All-Father." cevabı alması oldu. Bunun altından Asgard'ın geçmişinden gelen ve bizim bilmediğimiz bir iktidar mücadelesi çıkarsa bu çok enteresan olur işte. Zaten Fear Itself #1 altmetin olarak "Odin is an asshole." şeklinde bir mesaja sahipti, o yüzden böyle bir mücadelenin ortaya çıkmasını çok şaşırtıcı bulmam.





Sin'in hayata döndürdüğü Serpent, sadece yıkım ve dehşet yaratmak olmadığını ümit ettiğimiz bir motivasyon ile Nazi ordularını kontrol altına alıp dünyanın kalbine saldırıyor, bir taraftan da "Worth" adını verdiği ruhlara beden bulabilmek için dünyanın dört bir tarafını uzaydan gelen çekiçleri ile tokmaklamış durumda. Bu tokmakların ilk üç sahibini 2.sayı itibariyle tanımış oluyoruz, kısa kısa onlardan bahsedelim;




Juggernaut : Luke Cage'in Thunderbolts'unda "Dirty deeds done dirt cheap" felsefesiyle kendisine bir kariyer kuran eski dostumuz Cain Marko, dünyaya "Breaker of Stone" olarak geri dönen varlığa konaklık yapıyor. Kendisi, seri içerisinde en çok beklentiye girdiğim şahıs. En üzüldüğüm nokta ise, Hulk'la bir rövanş mücadelesi yapamayacak olmaları. Neden mi, hemen bir alta bakabilirsiniz.





Hulk : Başına gelmeyen felaketler listesi bir kaç satırdan ibaret kalan Bruce Banner, artık bu listedeki maddelerden birinin üzerine daha çizik atabilir. Tam da hayatını rayına koymaya çalışırken, kendisine çok yakışacak bir şekilde "Breaker of Worlds" oluyor Hulk, Juggernaut'dan biraz daha farklı olarak bilincinin son kırıntılarıyla Betty'den kaçmasını isteyebiliyor. Wild card, baby.






Titania : Kendisini çoğunlukla Absorbing-Man Creel'in yavuklusu olarak tanısak da, Titania Secret Wars'da tüm marvel kahramanlarının annesini ağlatmış bir karakter. O seriden bugüne de potansiyelini gerçekleştirebildiğini görmedik, işte o beklenen dönüm noktasına bugün ulaşmış oluyoruz. "Breaker of Men" olarak Creel'i kalan bilinciyle etkisi altına alan Titania, bir çekiç de sevgilisine bulabilmek hedefinde. Go baby!








Asgard'ın da tüm kadrosuyla "Gods of War" olarak katılmaya hazırlandığı bu mücadelenin geri kalan kısmı Fear Itself #3 - #7 arasında sürecek. Büyük sürprizlere hazır olun, ve unutmayın; Marvel artık yılın her çeyreğinde bir kahramanını öldürüyor!

Kan çıkmazsa para yok!

2 yorum:

Ryu Hayabusa dedi ki...

Elinize sağlık arkadaşlar...

Bir şey dikkatimi çekti sizle de paylaşmak istedim. Şu 'kutsal emanet' tarzı çekiçlerin dağıtılması sahneleri size Green Lantern da yüzüklerin sahiplerini bulma sahnelerini anımsatmadı mı Blackest Night sahnelerini bana feci anımsattı.

Çizgi roman gelirsek bence çok iyi gidiyor. Sağlam bir şeyler olacak gibi umarım Tony'i öldürürler. Steve yeni döndü nasılsa . Thor ölürse zaten tanrı yeniden doğma olayları var Asgard tanrıların onun ölmesi dirilmesi süpriz olmaz ama Tony ölürse iyi olur. Bu aralar bence ölüme en yakın karakter benim gözümde :D

demir kara dedi ki...

aynısını düşündüm. aklın yolu bir olduğuna göre gerçekten yüzüklerden ilham uçurmuşlar. aslında bu çok önemli değil. önemli olan içerik.
tony'i öldürseler ne olacak.. yine reborn, yine reborn.