28 Ocak 2011 Cuma

New Avengers #8 - "Buluşma sayıları genellikle sıkıcıdır..."

Ama bu sayı için bir istisna yapabiliriz. Luke Cage, saygıdeğer eşi Jessica Jones ve Doctor Doom'un gölgesinde bir garson ile olan mücadeleleri! Tam Macera, hediyesi dahil $3.99! 

Vay be, ne seri oluyor değil mi? İlk yedi sayıda olanları bir gözden geçirelim, Luke Cage, Jewel, Spider-Man, Doctor Strange, Thing, Wolverine, Hawkeye ve Mockingbird'den oluşan yeni Roster açıklandı [Iron Man ya da Thor'u almaları yasaktı, eline limon verirseniz bir adam en iyi ihtimalle limonata yapabilir] , New Avengers ekibi kendilerine bir ev buldular, Doctor Strange'in Ancient One ile olan mücadelesinde Doctor Voodoo vefat etti, New Avengers ekibi kendilerine bir uşak buldular : Wong, ona müdahale edilmesi halinde mutfağını tamamen yakacağını söyleyerek butler kadrosunda "Allah bin türlü belanızı versin" şeklinde bir giriş yaptı. Kendisinden aksiyon bekliyoruz.

Tabii, sekizinci sayının ilk sayfasında nasıl bir tagline var; "The New Avengers are ready for a little time-off.." Kesinlikle, yedi sayının ikisini ev seçimi ve uşakla geçirmiş bir ekip, arada kendine de vakit ayırmalı. Sarı'nın da dinlendirici bir renk olarak spektrumda müstesna bir yere sahip olduğunu düşünecek olursak, elimizde çiçek gibi bir sayı olduğunu söyleyebiliriz. Luke Cage, kazağıyla, keliyle, kolyesiyle, sanat güneşi gibi doğuyor derginin içine. Daniel Acuna'nın çizimleri biraz köşeli olsa da derinlikli, hikayeden kopmanıza izin vermeden sizi aksiyonun içine çekiyor, bunu daha önceki çalışmalarından hatırlıyoruz.

Ortada iki iyi insan arasında çözüme ulaşamayan bir problem var, ve tüm Avengers tarihindeki gibi ortak bir düşman sayesinde bu problem aşılıyor. End of The Fuckin' Story.

Kahramanlarımız biraz nefes aldıysa, bir sonraki sayıdan itibaren daha ciddi gelişmeler bekliyoruz. Kaldı ki, "The Biggest Secret in the Entire World" ismiyle duyurulan bir sonraki hikaye, bunu bize verecek gibi. Bir ay sonraya kadar, bu dergiden elimizde kalan en güzel şey "The Oral History of Earth's Mightiest Heroes" kısmında yer alan bir David Mack harikası olan şu Vision - Scarlet Witch çizimi;

2 yorum:

AQ-47 dedi ki...

Yeni "New Avengers" serinin ilk yakaladığı heyecanı maalesef veremedi. Ben daha çok Parker Robbins'in infinite gems ile ne yapacağını merak ederek "the avengers"ı takip ediyorum

AQ-47 dedi ki...

Şunu daha önce yazsam daha uygun olurdu, blog'u yeni keşfettim eski yazılarınızı bir çırpıda okudum, çok iyi iş çıkarmışsınız tebrik ederim. Comics geek'lerinin gerçek hayatta paylaşıma girmesi için birbirlerini bulması zor oluyor :)