28 Ocak 2011 Cuma

Avengers #9 - "İki kişinin bildiği sır değildir." [WTF??]

John Romita Jr.'ın yaptığı tüm işleri seviyorum, tarif edilmez bir sadelik ve güç çizimlerinin her köşesinden bize el sallıyor, dünyanın en güzel sakallı Hulk çizen adamı olduğunu yeni Avengers serisinin ilk altı sayısında ispatlayan Romita, Ed McGuiness'i de geride bırakarak dünyanın en güzel Red Hulk çizen adamı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avengers serisine ilişkin ilk güzellik bu. Çizimler mekanik ya da modern olmaktan son derece uzak, klasik ve kaliteli, bu da okurken eğlenmenizi sağlıyor.



İkinci güzellik ise büyüük komplolardan, dev eventlerden uzak bir Avengers serisi izlemenin keyfini bize tekrardan hatırlatıyor olmasında gizli. Bir uzaylı istilası yok, hükümet tarafından bölünüp birbirine giren kahramanlar yok, olaylar ve bunlara "Silver Age" tarzı bir "soylulukla" karşılık veren kahramanlar var. Kirby-esque, belki de Bendis ve Romita'nın Avengers serisi için söylenebilecek olan şey bu.


Hangisinden bahsetmek gerek bilemedim, Sonsuzluk Mücevherlerinden Güç ve Gerçeklik sağlayan ikisini ele geçiren Parker Robbins'ten mi, yoksa Illuminati'nin talihsiz bir şekilde tüm kahramanlara ilan edilmiş olmasından mı?  Aksiyon bekleyenler bir ay daha beklemek durumunda çünkü bu sayı bir "Whatever-happened-to-good-old-friends" sayısı. Belki de hayatında ilk defa otoritenin mutlak gücü altında kirletilme tehlikesi yaşayan Steve Rogers Tony Stark'ın Kree-Skrull savaşından beri gizlice yürüttüğü Illuminati'den hiç de hoşlanmıyor doğal olarak.

Ve sanırım artık Iron Man'in Avengers kariyerinde, son düzlüğe doğru ilerlemekteyiz. Tez zamanda öldürüldüğü takdirde, hafızalarda bir sonraki dönüşüne kadar güzel bir yer hazırlanabilir kendisine, umarım öyle yaparlar. Tony Stark ve hakkındaki tüm tutarsızlıklar onun hakkında hikaye yazan herkesin sırtında bir kambur oluyor, bunu görebiliyoruz.


Eminim bir sonraki sayıdan itibaren bizi yine ilk altı sayıda olduğu gibi dur durak bilmeyen bir aksiyon bekliyor, unutmayın; Fear Itself'de elindeki iktidarın gücüyle mücadele veren Steve Rogers'ın temelleri üzerindeki son düzeltmeler, bu Avengers hikayesinde atılıyor olacak!

1 yorum:

AQ-47 dedi ki...

Tony gerçekten de artık gitmeli...Siege'in sonunda kahraman olarak ölebilirdi ama artık O'nun hakkında be düşüneceğimi bilemiyorum. Invincible Iron Man serisini okumak ızdırap veriyor, Pepper falan...