5 Kasım 2010 Cuma

Ultimate Avengers 3 - "Uh-huh, yine mi vampirler?"

Hakkını yemeyelim, Mark Millar ne kadar bağırırsa bağırsın hepsinde haklı. Yani Ultimate Avengers için tasarladığı vampir konseptli hikaye, X-Men Vs. Vampires'dan önce tasarlanmış ve proje aşamasına geçmişti. Tabii onunki de neticede ortadaki VANPİR trendinin ekmeğini yemek ama bunu daha önce düşünmüş olması, onu bir adım öne geçirmeliydi. Ne oldu, X-Men hikayesi daha önce yayınlandı, Millar'ın Ultimate Avengers ve Blade'i biraz daha geride kaldı.







Aslına bakarsanız, Ultimate evrendeki vampir hikayesi şu an için X-Men'deki vampir hikayesinden daha detaylı ilerliyor, X-Men serisi en büyük silahı olan "Bugüne dek her b.k olmuş olan Wolverine'i bir de vampir yapalım!" 'ı kullanmasına rağmen seri bir yerden yükseğe ilerlemiyor, Ultimate Avengers 3'ün ise daha dikkate değer silahları var.


Mesela seriyi Steve Dillon çiziyor. Evet, yer yer Punisher etkisi hissediliyor olaylarda, Blade ve Dillon birlikteliği doğal olarak bu sonucu doğuruyor. Ee, VANPİR'li ve zombi'li hikayelerin vazgeçilmezi rahip de yerini alınca, alın size Preacher;

Şaka bir yana, ilginç bir şekilde Steve Dillon'un çizimlerinin ziyadesiyle "tımarlanmış" bir halde olması dikkatimi çekti, Dillon normalde daha dağınık çizen bir sanatçıyken bu seride daha derli toplu, daha net çizimleri tercih etmiş. Kirli tarzı her zaman tercihimiz ama, yine de ortada çok başarılı bir iş var.

Bugüne dek kimler geldi, kimler geçti bu alemden, kimler zombi, kimler vampir olmadı ki. Ultimate Avengers 3, size bolca eğlence vaadeden bir seri, Nerd Hulk ve Captain America, karşı tarafta keyifle izleyeceğimiz isimlerden bazıları. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve X-Men ya da Ultimate Avengers'dan birini seçmeniz gerekiyorsa iyi düşünün, Wolverine mi, ağzını rahatlıkla bozabilen Millar'ın vampirleri mi?

Benim tercihim belli, tekrardan Ultimate Avengers'a dikkatimi toplamayı başaran kreatif ekibe buradan şükranlarımı sunuyor, seriye dört yıldızı yapıştırıyorum.

Ayrıca; Clint Barton'u sırf şu yüz ifadesiyle görmek için bile alınabilir;

Hahahah.

Hiç yorum yok: