5 Kasım 2010 Cuma

Avengers #6 - "Bir Avengers dergisinde görmek isteyebileceğiniz herşey..Artı, sınırsız Spoiler!"

İlk olarak şunu söylemek istiyorum;




Bununla beraber, Avengers hakikaten istediğiniz herşeye sahip bir dergi olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Abartmıyoruz tabii ki , gerçekten böyle bir durum var. Bendis ve Romita Jr., sözkonusu Marvel'in reboot edilmiş amiral gemisi The Avengers olunca ellerini ceplerine sokmayı katiyen düşünmüyorlar. Bugün elimize geçen altıncı sayı itibariyle, Avengers tarihinde yer alan karakterlerin önemli bir kısmı ortalığa dökülmüş durumda.

Kang var, hatta yukarıdaki parçada soldaki panelde Avengers Tower'dan uçan pembe cisim Kang.
Hulk var, hem de World War Hulk'taki Hulk.
Thor var. (Bunu söyledik galiba.)
Ultron var. (Olay zaten burada düğümlenmekte.)
Bir ara Apocalypse ve 4 Horsemen göründü geçti. (Bunun alakasını tam çözebilmiş değilim.)

Ayrıca, evet, en sevdiğiniz kısma geldik : Zaman yolculuğu var! Eveet, kahramanlarımız Marvel Timestream'inde meydana gelen bir aksaklığı gidermek için çeşitli zamanlara doğru yola çıkıyorlar, Avengers #5'te deileride bir zamanda o zamanda yaşayan Tony Stark'ın çizdiği olaylar silsilesi tablosuna da göz atabiliyoruz. Bence çok güzel ve dozunda bir spoiler, bunların çoğunu kısa vadede göreceğiz gibi geliyor;


Sırasıyla Master of Kung-Fu (Şu anda Secret Avengers'da başladı) , Man Without Fear (Black Panther'da başlayacak) , Nova Antiquus (Çok heyecanlandım!) , Return of the King (Black Bolt?) , Night Falls, Iron Lad (Re)Turn? , Galactus Seed, Shizm, Steve's Vision, Ultron War, Yesterday's X-Men bu noktadan itibaren yaşanacak eventler. Bakalım, zamanla bunların hangilerini göreceğiz, beklemedeyiz.

Altıncı sayıda ise tüm olayların çözülüşünü ,ve Ultron'un Marvel evreni için ne kadar belirleyici bir karakter olduğunu tekrar görüyoruz. The Avengers, 1-6 arasında süren ilk hikayesinde bana göre rüşdünü ispatlamış durumda. Avengers #7'de başlayacak Red Hulk hikayesini heyecanla bekliyorum, Red Hulk'un beceriksiz yazarların elinden kurtulacak olması benim için büyük bir sevinç kaynağı.

1 yorum:

demir kara dedi ki...

romita jr. kendini sürekli geliştirmeye adamış bir çizer. müthiş ilerliyor. hastasıyız.