10 Kasım 2010 Çarşamba

Crosshair #1 - Top Cow Pilot Season 2010

Aşağıda yer alan yorumu okuduysanız basit görülebilecek konuya sahip çizgi romanlara nasıl baktığımı, daha doğrusu bu türün olumsuz örnekleri hakkında neler düşündüğümü görmüşsünüzdür. Şimdi değerlendireceğimiz çizgi roman, bize bu türün olumlu örneklerinden biri hakkında konuşma şansı veriyor. Crosshair #1, bugüne kadar binlerce defa anlatılmış bir hikayenin hala okuyucularda heyecan yaratabileceğinin canlı - ya da Top Cow'un Pilot Season'u sonunda hayata dönebilecek- bir kanıtı.



 Ortada on sene öncesinde bıraktığı geçmişi tarafından hala rahatsız edilmekte olan kusursuz bir süper ajan var (Jack Bauer?) , tüm kirli işlerden uzakta kurduğu bir hayat var, ve bu hayat ilk sayıda açıklanmayan bir şekilde bir takım "üst düzey" insanlar tarafından yokedilmek isteniyor. Kahramanımızın tepkisinin yumuşak olması beklenemez tabii ki , bedenler parçalanıyor, gözler yuvalarından çıkıyor. Eğer uslu bir çocuk olursanız, havuzdaki saklı yerinden çıkartılan bir otomatik tüfek bile görebilirsiniz! Düzenli hayatın üzerine serptiği ölü toprağından kurtulan kahramanımız, tekrardan yaşadığını hissediyor. Justin Weller kendisini ortadan kaldırmak için gelen ekibin kendi askerleri olduğunu farkettiğinde ise olay örgüsü içerisindeki en büyük eksikliği kafasında yerleştirmeye çalışıyor : Tüm ekibi buradaysa, "Mother" nerede? Ve neden, 24 saat içerisinde ABD başkanını öldürmezse kendisi ölecek?


Hikayenin yazarı Jeff Katz'a göre yaratıcı fikri ortaya atan Marc Silvestri (kaldı ki kendisi ilk sayının kapağını da çizerek olaya baya bir katkıda bulunmuş) The Manchurian Candidate'ten etkilenerek karakteri oluşturmuş, yani karşımızda hem yeteneklerinin sınırları bilinmeyen bir süper ajan, hem de bu ajanın kafasının içerisinde programlama nedeniyle reddedemediği bir görev var.

Crosshair #1, ilk sayıda üstüste bindirdiği aksiyon ve ilk arch bitene dek açıklanmayacağı aşikar olan gizemler nedeniyle, devam etmeyi hak ediyor. Ama belki de 100 Bullets gibi uzun bir seri olarak değil de, 6 ya da 12 sayılık bir mini seri olarak. Olayı güzel anlatıyorsunuz, ama bazı şeyler ne kadar sündürülebilir ki?

Hiç yorum yok: