10 Kasım 2010 Çarşamba

Forever #1 - Top Cow Pilot Season 2010

Alex Maleev ve Brian Michel Bendis'in Daredevil'da uyguladıkları tekniği hatırlayanlar var mı ? İkilinin aynı zamanda Motion Comic olarak da yayınlanan Spider-Woman serisinde yaptıklarını hatırlıyor musunuz? Her kare için modeller ve mankenlerle çalışıp , yer yer stock fotoğraflardan da faydalanarak bir şekil fotoğraf üzeri çizgi roman giydirme çalışması yapmışlardı. Hatta Maleev daha sonraları Daredevil çalışmaları esnasında bir çok kare için eşinin fotoğraflarını kullandığını açıklamıştı. Alex'in konu hakkındaki açıklamarına şu linkten ulaşabilirsiniz, eğer benim kadar ilgileniyorsanız.



İkilinin Daredevil çalışmaları efsane oldu, Spider-Woman pek tutmamış olsa da, ben seriyi ve yapılmaya çalışılan şeyi her zaman için ilgi çekici bulmuştum. Ne güzel bir rastlantı ki, başkaları da aynı fikirde herhalde.

Matt Hawkins'in yazdığı Forever #1'da Thomas Nalchik tam olarak aynı tekniği deniyor, ve başarılı da oluyor gibi görünüyor. Mesela sayıdan alıntıladığım aşağıdaki panel, bu tekniğin uygulamarının ne derece keyifli olabileceği yönünde bir ispat sayılabilir :

Photoshop üzerine Çizgi Roman çalışması, bana kalırsa gerçeklik hissi ile kurguyu harika birleştiriyor.
Photoshop hilebazlığı gibi görülebilir, ama Çizgi Roman bir "Digital Art" olma yolunda ilerlerken böyle ayrımların piyasa açısından çok da önemi olduğunu düşünmüyorum. Neticede bir Jack Kirby ile Adi Granov daima ayrı noktalarda anılmaya devam edecekler, çünkü ikisinin de ayrı kulvarlarda yer alan sanatçılar olması eserlerinin kıyaslanmasını bir noktadan sonra imkansız hale getiriyor. 



Forever #1'in tek avantajı piyasada çok sık görülmeyen bu teknikle çizilmesi değil, gerçekten de ilginç bir konusunun olması. Matt Hawkins'in gerçekten bir "Arthur C. Clarke" fanı olduğunu hikayenin her satırında hissedebiliyorsunuz, konu Longevity adında insanların ölümcül hastalıklarını tedavi ederek ömürlerini uzatabilen bir firmada çalışan Ryan'ın etrafında kuruluyor. Doğup büyüdüğü yetimhanede birlikte yetiştiği arkadaşlarının tek tek esrarengiz biçimlerde ölmesiyle zaten sarsılmış olan Ryan, kendisine hayatına dair bildiği herşeyin yalan olduğunu söyleyen bir adam tarafından ayartılır. Longevity, gerçekten insan ömrünü uzatabilen bir mucize mi keşfetmiştir, yoksa Longevity bu karanlık insanların söylediği gibi insanların hayatlarını çalıp başkalarına mı nakletmektedir ?



Bunu öğrenebilmemiz için serinin devam etmesi gerekiyor, şu ana kadar okuduklarım içerisinde ise Forever devam etmeyi en çok hakeden seri.

Hiç yorum yok: