14 Temmuz 2010 Çarşamba

Shadowland #1 - "Daredevil o boynuzların hakkını nihayet verecek gibi."

Shadowland Marvel Comics içerisinde 2010 yılını en meşgul edecek eventlerden biri gibi görünüyor, bugüne dek yayınlanan teaserlarda da -bana kalırsa- çok başarılı bir pazarlama stratejisi ile dergisi olmayan (Ghost Rider , Iron Fist, Elektra gibi ) ya da dergisi çok ayrı mecralara doğru akmakta olan ( Moon Knight, Punisher, Spider-Man gibi ) kahramanlar acaip varyasyonlarla eşleştirilmişti. Tabii böyle olunca, gözler konuda esas iyi ve esas kötü pozisyonlarında olması gereken iki kişiyi aradı; Daredevil ve Bullseye.


İşte Shadowland, daha ilk sayıdan bu problemi net bir şekilde çözüp bizi kaçınılmaz olanın ortasına bırakıveriyor.

Matt Murdoch, bugüne dek neden kırılmadığını bir türlü anlayamadığım bir kahraman, bunu daha önce yazmıştım. Başına gelen bunca olayla birlikte bir de Hand'in kontrolünü eline alması , sahip olduğu şeylerin ona sahip olması sonucunu doğuracak gibi görünüyor. Shadowland'de de bu açıkça ortada, açıkça gördüğümüz diğer bir şey ise Avengers Prime'ın (tam da Prime sayılmaz aslına bakarsak, çünkü Steve Rogers yerine Bucky dahil bu kareye ) olaylar çığrından çıkarsa müdahale edeceklerini ortaya koymuş olmaları.


Ben Daredevil ile bu arkadaşların karşı karşıya kalacaklarını zannetmiyorum, herşey ne kadar kötü giderse gitsin son tahlilde Luke Cage bu işi kendi halletmek isteyecektir. Ayrıca tekrar söylüyorum, herşey ne kadar kötü giderse gitsin, Captain America, Iron Man ve Thor'un Daredevil'i etkisiz hale getirmek istemeleri son derece saçma sonuçlar doğurur. Tabii, serinin burasında bizi bilinmeyen bir twist beklemiyorsa?

Acaba bu kare, serinin sonuna doğru bizi bekleyen sürpriz olayların habercisi olabilir mi? Acaba Daredevil, amaçları doğrultusunda Avengers'ı tahtından indirebilecek kudrete sahip mi ? Hand'in neler yapabileceğini, daha doğrusu sınırlarının neler olduğunu henüz bilmiyoruz, umarım Shadowland bunu bize gösterir.

İşte o zaman, başarılı bir event yerine yıllarca unutulmayacak bir event haline gelir. Aşağıdaki puanlar da, bu umutlardan doğuyor;

Hiç yorum yok: