14 Temmuz 2010 Çarşamba

Nabız 666 - En Heyecan Verici Çizgi Roman Anları 11 - Peki Sorcerer Supreme kim olacak?

Evet, Dr. Strange Dark Reign sırasında tüm Marvel kahramanlarıyla birlikte ıkınmakta olan bir karakterdi , ama kendisinin hazım zorluğu çekiyor olmasının sebebi hiçbir zaman Norman Osborn olmadı. Osborn kendisini pek ciddiye almamış olacak ki ( Tabii kendi tarafında Dormamnu'nun sadık bir hizmetkarının olmasının verdiği güven hissi bırada devreye girmiş olabilir ) Dark Reign esnasında Low Profile takılmakta olan Strange'i tek bir hikaye örgüsü dışında pek dışarılarda göremedik.


O da, yeni Sorcerer Supreme'in kim olacağına dair New Avengers hikayesiydi. World War Hulk'ta Hulk'u altedebilmek adına çok güçlü bir iblisi serbest bırakan Doktor, başbüyücü ünvanına layık olmadığını evrendeki karar mercilerini ikna etmiş olacak ki, Eye of Agamotto yeni bir büyücü arayışına girmişti. Strange de bu arada aday olabilecek yeni kuşak büyücüleri tek tek dolaştı, tabii Daimon Hellstrom gibi kaşarlanmış sihir erbablarını da ihmal etmedi. Aynı kişileri The Hood'un da ziyaret etmesi sonucunda, oldukça ilginç sayılabilecek olaylara şahit olduk.





Bence serinin en heyecanlı anlarından biri Eye of Agamotto'nun sürekli ortadan kaybolmasının verdiği sinir bozukluğunu herkese sıçradığı yandaki ve aşağıdaki sayfalar,  sağda gördüğünüz üzere Dormamnu artık çileden ve insan formundan çıkmış, Son of  Satan evinin önüne kadar ne için olduğunu anlayamadığı bir ihtilaf geldiği için asabi, Dr. Strange ise vicdan azabıyla karışık çaresizliğin bastırmasıyla "Ne olur bari tanıdık birinin eline geçsin" şeklinde için içini inliyor. Peki yeni Başbüyücü ne tepki veriyor acaba?










İşte, serinin zirve yaptığı an budur. Dört sayı boyunca süren kan, gözyaşı, mücadele, ve Eye of Agamotto Dr. Voodoo'yu seçiyor! O da ne olduğunu anlayamamış olacak ki, olaya ağırlığını koyarken Başbüyücü tavrıyla değil gece havuzbaşında alem yapan gençlerin gürültüsüne uyanmış rapper tavrıyla posta koyuyor. Hala bu sayıyı okurken bu kısımda gülümsüyorum.

Hiç yorum yok: