30 Ocak 2010 Cumartesi

Derinlemesine İnceleme - Marvel Noir I - Daredevil


Marvel Noir


Marvel'ın parlak kostümlü süper kahramanları, 30'lu yılların karanlık, macera dolu, gizemli sokaklarında yaşasalar neler olurdu? Marvel Noir; Spider-Man, Daredevil, X-Men ve diğer kahramanları Noir Film tarzında yeniden yaratarak, işte bu soruya cevap arıyor.

Daredevil
Elbette, tanınmış karakterlerden "Noir"a en yakın olanı Daredevil. Daredevil Noir'da, 616 Evrenindekine benzer bir karakter olarak kurgulanmış Matt Murdock. Babasını öldürmeye gelen kiralık katillerden biri kafasını duvara vurunca görme yeteneğini kaybetmiş, fakat diğer duyuları - tıpkı 616'daki Daredevil gibi- güçlenmiş. Matt Murdock bu olaylardan sonra avukat olma isteğini kaybetmese de, karamsar Noir evreninde, fakirliği nedeniyle sadece sirklerden para kazanan bir akrobat olabilmiş.

Daredevil Noir'da, Matt Murdock şehirde terör estiren "Bullseye Killer" ile mücadele ediyor. Gördüğümüz diğer karakterler arasında, Kingpin, Daredevil'in sadık arkadaşı Foggy Nelson ve Elektra'dan fazlasıyla esinlenilmiş, Matt'in âşık olduğu Eliza bulunuyor.
Daredevil Noir, bu karakterin konsepte uygunluğu nedeniyle oldukça eğlenceli bir seri. Özellikle

X-Men ve Spider-Man da gördüğümüz dramatik değişimler olmadığı için, Noir konseptine alışmak isteyenler için iyi bir başlangıç noktası. Çizimler diğer Noir eserlerinden çok farklı değil, siyah, mor ve mavi tonlar fazlasıyla kullanılmış. Kırmızı renk sadece Daredevil'in kostümünde gözüküyor, bu da karakteri n vuruculuğunu arttırıyor.
Kısacası, karanlık çizimleri, hikâyesi ve beklenmedik sonuyla, okumaya değer bir seri Daredevil Noir.

Negatif bir nokta olarak söylenebilecek tek şey ise, Marvel’ın ana Daredevil serisinin de zaten Noir tarzına çok yakın olması. İnternette yapılmış pek çok eleştiriye göre, Daredevil Noir, zaten pek fazla bir şeyi değiştirmiyor Daredevil karakteri üzerinde.

Hiç yorum yok: