26 Ocak 2010 Salı

Die Hard - Year One #1 - "Yeah, McClaine is back, baby!"

Boom! Studios, son on yılın en başarılı bağımsız yayınevi olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Irredeemable, Anchor, 28 Days Later ve Incorruptuble gibi birbirinden ilginç ve başarılı serilerin ardından, çembere bir halka daha eklemiş durumdalar;


Die Hard - Year One, eski dostumuz John McClane'in Die Hard serilerindeki kaşar polis halinden çok çok öncelerinde geçen bir hikaye, 1976'da McClane'in henüz çaylak olduğu dönemlerde karıştığı bir "Corrupted Cop" olayını anlatıyor. Serinin en dikkat çeken özelliği, henüz ilk sayı olmasına rağmen çok başarılı ve hızlı bir kurgu yapısına sahip görünmesi.

En başarılı özelliği ise, Dirty Harry filmlerinden tanıdığımız 1970'ler Amerika'sı ile Die Hard gevşekliğini, umarsızlığını aynı potada birleştirebiliyor oluşunda yatıyor. Seri, Boom! için Howard Chaykin tarafından yazılmış, aslında bir çizer olan Chaykin'i seksenlerin büyük sükse sahibi American Flagg! serisinden, ve ilginç hikaye anlatım tekniğinden tanıyoruz. Çizer olarak ise Stephen Thompson yer alıyor, kendisi sayının Variant kapaklarından birini çizen efsanevi John Paul Leon'a teknik olarak çok benziyor, bu önemli bir artı.


Çizgi Romanın ilerleyişi aynen bir Die Hard filmi gibi ilerliyor, ilk başta karakterler ile tanıştırılıyoruz, şehirdeki 4 Temmuz kutlamalarının karmaşık havası herşeye ayrı bir kaos eklerken olaylar yavaş yavaş gelişmeye başlıyor. Bir iki sayı içerisinde bu sayıda hiç şahit olamadığımız aksiyonun ise bolca yer alacağına inanıyorum.

McClane'i benim gibi özleyenler varsa, aşağıdaki örnek panel de onlar için gelsin, ben okuyunca ne kadar özlediğimi anlayabildim.


Boom!, sadece eski bir dostumuzla bizi yeniden buluşturduğu için bile övgüyü hakediyor, buna sayıda hem çizer hem de yazarın çok iyi birer iş çıkarmış oldukları da eklenince, sayı 4 yıldızı babalar gibi hakediyor. Kesinlikle okunmalı.

Hiç yorum yok: