30 Aralık 2009 Çarşamba

Nabız 666 - En Heyecan Verici Çizgi Roman Anları 4 - Black Panther ve Krallar Vs. Apocalypse

House of M, belki de son on yılın en iyi Çizgi Roman Eventlerinden biri, bu tartışmasız. HOM ile ilgili esas ilginç olan ise , Marvel'ın What If? geleneğine getirdiği değişik bakış açısı bence. Yani, koskoca bir evreni avuçlarınızın içine alıp istediğiniz gibi eğip büküyor, kimini satranç tahtasından yere atıp kimini diğerinin yerine geçiriyorsunuz. Sıkıldığınızda da herşeyi tek bir hamlede eski haline getiriyorsunuz, bu dönüşümden geriye kalansa değişimi yaşayan karakterlerin hayatlarındaki ve karakterlerindeki dönüşü olmayan değişimler oluyor. Bendis'in burada yaptığı bence tek kelimeyle dahice.

Magneto, House of M ile mutlak hükümdar konumuna gelmeden önce önündeki en büyük engellerden biri olan Apocalypse'i de alaşağı etmişti, Apocalypse de genel hayat felsefesi olarak son derece Darwinist olduğundan yenildikten sonra kendisini Magneto'ya adamış, onun getir götür işlerine, tetikçiliğine bakmaya başlamıştı.

Dünya üzerindeki Direnişçi İnsan Hareketinden rahatsız olan Magneto önce Sabretooth'a, o başarısız olunca da Apocalypse'e T'Challa'yı ortadan kaldırma görevini vermişti. Apocalypse, dünya üzerinde yaşamış en tehlikeli mutantlardan biri Wakanda'ya yaklaşırken T'Challa da boş durmamış, krallar konseyini yardıma çağırmıştı.

Gerisi ve en önemlisi finali, aşağıda;




















 





Apocalypse'in son andaki yüz ifadesini -yirmi senedir çizgi roman okuyorum- hiçbir şeye değişmem. İşte bu yüzden Black Bolt, konuştuğunda lafı dinlenebilecek bir adamdır. (Hehe.)

1 yorum:

kadimkishi dedi ki...

Ehahaha. Budur! :)