27 Temmuz 2012 Cuma

Rob Liefeld DC'den ayrılıyor!

Normalde böyle haber tarzı yazılar yayınlamıyoruz; hell; normalde yazı bile yayınlamıyoruz ama bu önemli.

Belki duymuşsunuzdur, Grant Morrison DC'deki çalışmalarını daha bağımsız işlere odaklanmak maksadıyla bırakıyormuş. Action Comics'te çok da parlak işler çıkaramayan, ve -genellikle- hakları yaratıcısına ait olan işlerde daha başarılı olan Morrison'dan beklenebilecek bir haberdi bu. Bizi üzdüğü söylenemez.

Bu haberin arkasından atlayan Rob Liefeld de , Morrison'u takip edeceğini belirten bir tweet atmış.


Evet, bildiğiniz üzere Liefeld gerçekten kendi yarattığı karakterlerin peşinden gitmeyi çok seven bi sanatçı. Saçma sapan bir Teen Titans kopyası olan Youngblood da (ki bu serinin bazı sayılarının dokuz aylık gecikmelerle piyasaya çıktığını da hatırlıyoruz) , utanmadan arlanmadan Deathstroke'dan aparttığı Deadpool da, Jeph Loeb'i de iğrenç fikirlerine alet ederek ortaya kustuğu Agent America da (kimden apartma olduğunu söylemiyorum bile) Liefeld'in kariyerinde yer edinmiş çizgi romanlar oldu.

Kendisi son bir yıldır da Grifter, Hawk and Dove, Deathstoke ve Savage Hawkman serilerine tecavüz etmekle meşguldü, böylelikle DC'ninbu karakterlerin bazılarını suni solunum ile hayata döndürebilme şansı korunmuş oldu.  Hawk and Dove iptal edildi, Grifter iptal edildi, Deathstroke'un da Eylül-Ekim gibi iptale gideceği konuşuluyor. The Savage Hawkman'ın akibeti ise belirsiz. Yani kısaca, Hawk And Dove'da büyük ölçüde sıçmış olan Liefeld'in bir şekilde DC ile süreli bir anlaşması olduğunu, ve DC'nin de bu süreyi doldurabilmek için "Lanet olsun" diyerek Liefeld'i alt sıralarda ilerleyen serilere bağladığını düşünmekteyim.

Tüm sektör için, çizgi roman okurları için hayırlı bir haberdir, sevininiz. Neticede Deathstroke sevdiğimiz bir karakter, ve bir çift ayak sahibi olmayı hakediyor.

PS: Unutmadan, Liefeld'i kendisinin Avengers film ekibinde olması durumunda nasıl bir Captain America ile karşılaşacağımızı betimleyen bir 9Gag görseli ile uğurlayalım; yolun açık olsun Rob, evine usta girsin de çizeme.

Hiç yorum yok: