23 Kasım 2011 Çarşamba

Avenging Spider Man - "When I Say Run, You Ask "How Far?"






Kim derdi ki, bir gün gelecek de okurlarımızla paylaşmak istediğimiz, takip etmelerinin eğlenceli olabileceğini düşündüğümüz bir Spider Man dergisi çıkacak karşımıza. Hayat sürprizlerle dolu sevgili dostlarım, ve bu sürprizler nadiren de olsa Peter Parker'ı da içerebiliyor.










Spider Man, Deadpool ve Wolverine ile birlikte Marvel Comics'in en büyük silahları sayılıyor, her ay adlarına bağımsız hikayeler, saçma sapan 23 sayfalık kovalamacalar ya da eski hikayelerin modern çizimlerle basılmış halleri dahi One Shot olarak çıkartılsa satıyorlar, böyle olunca etlerinden, sütlerinden faydalanılması da normal bir davranış halini alıyor. Böyle olunca özellikle bu kahramanların dahil oldukları hikayelerde özellikle seçici davranmak zorunda kalıyoruz, mesela geçtiğimiz yıl içerisinde çıkan Avengers and the Infinity Gauntlet (her ne kadar önümüzdeki Avengers filmi için bir hazırlık mahiyeti taşıyor da olsa) neredeyse tüm büyük Marvel isimlerini barındırıyor da olsa bana göre çöp sayılabilecek bir yayındı; tamamen sömürü maksadı taşıdığını hissettiğim için sizlerle paylaşma ihtiyacı hissetmedim.

Aynı duygularla yaklaştığım Avenging Spider Man ise ilk sayısıyla beklediğimden daha iyi, hatta daha ilginç bir performans sergiledi. Klasik Team Up dergisi mantığıyla ilerleyecek de olsa -ki bu benim çok da haz ettiğim bir olay değildir- standartlarınızı biraz aşağı çekip sadece eğlenmeye odaklanırsanız Avenging Spider Man sizin derginizdir, bu çok açık. Aynı anda hem Avenger, hem FF üyesi olan, New Avengers takımına da destek çıkan, boş zamanlarında da tam zamanlı bir işle uğraşıp para kazanmaya çalışan Peter Parker, bu sayı için yanına yılların sinir hastası Red Hulk Ross'u almış, J.Jonah Jameson'un şehrini bir Moloid işgalinden kurtarmaya çalışıyorlar. Tekrar ediyorum; hiç susmayan Spider Man ve boş konuşulmasından nefret eden Red Hulk ikisinden de nefret eden JJ Jameson'u kurtarmaya çalışıyorlar. Ve eminim ki, "Keşke Moloid'ler kadim dostumuz Mole Man'ın kontrolünde olsaydı" diye yakınacaklardır.

Bir çizgi roman size nasıl daha fazla eğlence vaadedebilir? Eh, bir de benim gibi Ultimates v3'ün harikalar yaratan çizeri Joe Madureira'yı uzun süredir hiçbir seride görmeyip özleyen bir okuyucuysanız son çıkan bu Spider Man serisinin kıymetini daha iyi bileceksiniz.

Son bir not olarak Avenging Spider Man'in iptal edilen Sensational Spider Man ve Friendly Neigborhood Spider Man serilerinden sonra yayınlanmaya başlayan ilk düzenli Spider Man serisi olduğunu ekleyelim, dışarıdaki örümcek fanları bu fırsatı kaçırmamalı bence. Marvel Comics'ten abonelik talebinde bulunan okuyucularımız bu seriyi de 6-aylık ya da 12-aylık olarak düşünebilirler bence, bu mantıkta bir seride hikayeler 2 sayıyı geçmeden tamamlanır, çok nadiren 3.sayıyı görürler.

Hiç yorum yok: