9 Eylül 2011 Cuma

Sanırım punisher max'i okumuştun onunla ilgili bir sorum var elimde punisher max'in vol 1-11 arası ve born, barracuda, kingpin hikayeleri var acaba bu born, barracuda ve kingpin hikayeleri okuma sırasında nerde yer alıyor?

Öyle değil o işler, şimdi bunların hepsi farklı farklı seriler. Sapla samanı ayırd edelim, elmalar ile armutları toplamayalım. Ben size hepsini bir bir anlatacağım şimdi, hele bir şöyle oturun. Sigara var mı, hah, süper.

Efendim, Punisher Max iki ayrı, hatta üç ayrı imprint şeklinde çıkmış farklı farklı dergiler, sıralayacak olursak

Punisher : Born - MAX imprintiyle çıkan ilk dergi olan Born, dört sayılık bir mini seriydi. Frank Castle'ın Vietnam'daki geçmişini anlatan bir Garth Ennis serisiydi, Darick Robertson tarafından çizilmişti. Sene 2003.

The Punisher : Frank Castle : Bu da The Punisher : Max etiketiyle 2004 yılında çıkmıştı; Barracuda bu serinin #31 ve #36. sayıları arasında geçen 6.volume'ü. Bu seri, toplamda 74 sayı yayınlandıktan sonra bitti mesela. Barracuda yayınlandığında yıl 2006'ydı.

Kingpin : Bu da son yayınlanan seriden, yani PunisherMAX serisinden ilk volume. Jason Aaron'un yazdığı ve -efsanevi- Steve Dillon'un çizdiği serinin ilk volume'ü olan Kingpin (PunisherMax #1-#5 arasını kapsıyor) geçtiğimiz yıl yayınlandı. Seri, üçüncü volume ve 16.sayı ile devam etmekte.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: