15 Ağustos 2011 Pazartesi

Selam. Acaba bana bir Top Ten (ign ne cbr in falan değil senin beğendiklerin içinden) oluşturur musun? Event, karakter serileri(ama bunlarda mesela Death of Captain America 25 ile 42 seri arası diye belirtirsen sevinirim) ne olursa DC,Marvel fark etmez.

Oluşturmaz mıyız, bloggerınız kurban olsun size. Şöyle karışık bir event ve macera listesi yazalım size; okurlarımızdan birinin de belirttiği gibi biz zaten Cübbeli Ahmet Hoca'nın ayet listesi vermesi gibi dergi numarası veriyoruz muhakkak. Yanlış anlaşılmasın, bu hikayeler benim 2000-2011 arası en sevdiğim hikayeler ama aralarında bir önem sırası belirtemem.

- Annihilation : Annihilation #1-#6 arasında geçen ana hikaye de çok başarılı, ana hikayeye paralel öykülerin anlatıldığı Annihilation : Super Skrull #1-#4, Annihilation : Ronan #1-#4, Annihilation : Nova #1-#4 ve Annihilation : Silver Surfer #1-#4 de çok başarılı. Hatta gazı alıp hepsini okursanız hiç kesmeden Annihilation : Conquest'e geçebilirsiniz.

- Civil War : Civil War, istisnasız son on yılın en başarılı öykülerinden biriydi. Hem Marvel evrenini hiç beklenmedik bir şekilde değiştirip arkasından gelen olaylara yol açışı, hem de önemli karakterlerle hiç görülmedik şekilde oynayışıyla kendisini şu günlerdeki sıkıcı eventlerde çok aratıyor. Civil War, ana hikayesi Civil War #1-#7 arasında anlatılsa da olayı yaklaşık yetmiş adet Tie-in'de bağlıyor, derinleştiriyor ve kendisine hayran bırakıyor. Mesela Amazing Spider Man #530-#538 arasını muhakkak okuyun, bununla beraber New Avengers #20-#25 ve Moon Knight #8 okunursa tadından yenmeyebilir; emin değilim. Tam liste şurada var, bana kalırsa hepsini okuyun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_War_%28comics%29

- Messiah Complex / Messiah War / Second Coming : Bu üç hikayenin de kendi dergileri mevcut, bunun dışında Uncanny X-Men #492'de başlayıp #525'te sonlanıyorlar. Paralel okumanız gerekli, o yüzden Wikipedia'daki reading order'dan faydalanabilirsiniz, sorunsuz görünüyor.

- Infinity Gauntlet / Infinity War / Infinity Crusade : Biraz geriye doğru gidiyorum kusura bakmayın; ama 90'ların başlarında yayınlanmış bu seri tüm Marvel evreni için çok önemli bir noktanın fotoğrafını çekmekte. Üçü de #1-#6 arası toplam 18 dergide geçmekte, bulun, okuyun; duacı olacaksınız.

- Planet Hulk : Boşverin Marvel'ın "Hulk'a herkesi dövdürmeli" hikayesi World War Hulk'u, olayın asıl epik kısmı Planet Hulk'da gerçekleşti. Okuması da çok kolay, Incredible Hulk #88'den başlıyorsunuz #95'e kadar devam ediyorsunuz. Oradan dünyaya bağlıyor zaten olay. Çok yaratıcı bir fikirdi, daha sonra defalarca suistimal edildi ama yine de kulağa hoş gelebiliyor.

- Our Worlds at War : DC okuyucuları tarafından pek de sevilmemiş olmasına rağmen benim eğlenerek okuduğum bir seriydi, Action Comics #780-#782 ve Adventures of Superman #593-#595 arasıyla birlikte Green Lantern, Batman, Flash, Nightwing, Superman, Harley Quinn, JLA ve JSA gibi dergilerin Our Worlds at War sayıları da okunmalı.

- Green Lantern Rebirth - Green Lantern : Rebirth #1-#6 arasında geçiyor. Ben susayım , seri konuşsun. Ama öncesinde Green Lantern v3'te #48-#50 arası geçmekte olan Emerald Twilight'ı muhakkak okuyun.

- 52 : Cesareti olan varsa okusun; Superman, Batman ve Wonder Woman'ın olmadığı bir dünyada geçen 52 haftanın hikayesi , 52 #1 ve 52 #52 arasında geçen 52 dergi. Kusursuz anlatım.

- Blackest Night : Son yılların en iyisi, Marvel'ın Siege'ini yumuruğuyla döven event. Blackest Night #1-#8'in dışında Batman, Superman, Green Lantern ve Black Lanterns gibi event ismiyle çıkan tie-in'leri de kanyak eşliğinde zevkle okunuyor.

- The Final Night : Hal Jordan kimdir , nedir, nasıl DC evreninde bu kadar önemlidir yukarıdakileri okursanız bunu da merak edeceksiniz. O zaman The Final Night #1-#4 arası ve Parallax : Emerald Night One shot'a bir göz atın derim.

Ben böyle kaba taslak anlatayım, siz bakın, okuyun, ayrıntıya ihtiyacınız olursa sorun; bir de öyle deneyelim.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: