25 Temmuz 2011 Pazartesi

SDCC 2011 Notları

"Çizgi Roman okuru üşengeçtir" diye bir şey yok ama, kendimden örnek alacak olursam hımbıllığa yakın insanlar olduğumuz söylenebilir. Ee, biz de okurlarımızı düşünerek San Diego'daki Comic Con'da Marvel comics hakkındaki belli başlı topicleri toparladık, yuvarladık; huzurlarınıza çıkardık.




Valla ne Avengers, ne de Post-Fear Itself marvel evreni kusura bakmasın, yeni dönemin en önemli haberi Cable'ın yeniden doğuşu olsa gerek. Aramızda kısa bir süre için yer alamayan Cable, sağlık problemlerini halletmiş olsa gerek ki geri dönüyor. Gerçi gördüğüm kadarıyla kol hala Prostetic ama olsun. İyi tarafı Ed McGuiness tarafından çizilecek olması, kötü tarafıysa Jeph Loeb tarafından yazılacak olması. Hadi bakalım.












Fear Itself'in nasıl sona ereceğine dair ilk ipuçları da Fearless #1'in ilk taslağında görülmekte. Juggernaut, Sin, Thing ve Hulk herhangi bir Serpent-Enchantment'ı olmadan yer alıyorlar karede. Bu durum bana finale doğru olayın Asgardlı tanrılar arasında çözüleceğini düşündürdü, bakalım.












Fear Itself : Battle Scars #1'in kapağı da sonraki statüko hakkında çok az şey söylüyor. Bir Aftermath serisi olmadan büyük Event olmaz zaten, değil mi?














John Romita Jr.'ın çizdiği bir aftermath dergisi, içinde Hulk var. Ama oldukça yaşlanmış, bu da Avengers'ın ilk hikayesindeki gerçekliğe bir ziyaret mi gerçekleşecek diye düşündürüyor.



Haftalardır Teaserları dönüp zihinleri boş yere işgal etmekte olan Defenders ekibinin ilk kapağı da yayınlandı, kusura bakmayın da; şöyle bir baktığınızda bu ekipten bir şey çıkmayacağını hissedebiliyorsunuz.














Buradaki büyük haber hangisi net olarak karar verebilmiş değilim; Jason Aaron'un yazacağı The Incredible Hulk'un geri dönüyor olması mı, yoksa bu serinin çizerliğiyle birlikte Marc Silvestri'nin Marvel'a dönüş yapıyor olması mı? Şaka mı bu, tabii ki Silvestri! Ziyan edilmezse yeni bir efsane doğuyor.











Ve evet, sanırım Scarlet Spider geri dönüyor. Fanlar tarafından bir dönem çok sevilmiş bir karakterdi, her türlü iş yapacağına inanıyorum. Bakalım nası olacak?

Hiç yorum yok: